Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Viktor Kniš TASR
19. apríla 2024, 6:21
Čas čítania 0:42

AKTUÁLNE: Izrael podnikol útok na Irán, tvrdia americké médiá

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Izrael a Irán zatiaľ možnú odpoveď na minulotýždňové útoky nepotvrdili.

Izrael v noci na piatok podnikol útok na Irán ako odvetu za jeho úder, informovali americké médiá. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP.

Izrael a Irán zatiaľ možnú odpoveď na minulotýždňové útoky nepotvrdili. O úderoch informovali okrem iných médií aj televízne stanice ABC, CBS a CNN, ktoré citovali predstaviteľov USA. Biely dom sa k situácii bezprostredne nevyjadril.
Služobný úrad Pentagónu v odpovedi na otázku AFP uviedol: „V tejto chvíli nemáme čo ponúknuť.“

Iránske médiá v piatok uviedli, že jadrové zariadenia v meste Isfahán sú úplne v bezpečí po tom, ako bolo v ich blízkosti počuť výbuchy.


Irán uviedol, že zostrelil niekoľko dronov a že zatiaľ nedošlo k žiadnemu raketovému útoku na krajinu. Niekoľko dronov bolo úspešne zostrelených protivzdušnou obranou krajiny, spresnil hovorca iránskej vesmírnej agentúry. Podľa tlačovej agentúry Fars bolo v blízkosti vojenskej leteckej základne Šekarí neďaleko mesta Isfahán počuť tri výbuchy.


Irán po správach o výbuchoch prerušil komerčné lety v niekoľkých častiach krajiny, dopĺňa stanica Sky News. Štátne médiá takisto uviedli, že Irán po správach o výbuchoch v blízkosti mesta Isfahán odpálil svoje systémy protivzdušnej obrany.

Späť
Zdieľať
Diskusia