Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
21. apríla 2024, 8:32
Čas čítania 0:29

Známa sieť čerpacích staníc má vážne problémy. Vodiči možno nebudú mať čo tankovať

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Švajčiarsky Orlen čelí problémom.

Dcérska spoločnosť poľských čerpacích staníc Orlen Trading Switzerland GmbH má problém s dodávkou nakúpenej ropy a ropných produktov. Orlen zaplatil sumu 1,6 miliardy PLN (približne 371 miliónov eur), no kúpený produkt nedostal, informuje bne IntelliNews.

„Od mája 2023 Orlen Trading Switzerland, dcérska spoločnosť skupiny Orlen, zaplatila približne 1,6 miliardy poľských zlotých ako zálohy sprostredkovateľom obchodovania s ropou. Väčšina dodávok mala byť dokončená do konca roka 2023 a zvyšné dodávky do konca januára 2024,“ informuje spoločnosť Orlen.

Spoločnosť požiadala o vrátenie peňazí. „Vzhľadom na nedostatok dodávok surovej ropy a rafinérskych produktov v súlade s termínom uvedeným v určitých dohodách dcérska spoločnosť požiadala o vrátenie zálohových platieb,“ uviedol Orlen.

„Preddavky neboli vrátené v lehotách a dcérska spoločnosť vyhodnotila možnosť vymôcť dlžné prostriedky ako nepravdepodobnú,“ informujú.

orlen čerpacia stanica
Zdroj: Orlen
Domov
Zdieľať
Diskusia