Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
23. apríla 2024, 20:19
Čas čítania 0:40

Výbor bude riešiť Náhlikovu vilu. Remišová chce žiadať vysvetlenie aj od Pellegriniho, ktorý nehnuteľnosť navštevoval

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výbor NR SR žiada vysvetlenie od Petra Náhlika. Týka sa zatajenia vrakunskej vily v majetkovom priznaní.

Poslanec Národnej rady Peter Náhlik (Hlas-SD) by mal Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022 vilu vo Vrakuni.

Výbor začal konanie v tejto veci na svojom utorkovom zasadnutí. Podnetom by sa mali poslanci zaoberať na ďalšej schôdzi výboru v júni, na ktorý pozvú aj Náhlika.

Veronika Remišová na problém upozorňovala už v apríli

Predsedníčka výboru Veronika Remišová už začiatkom apríla upozornila na to, že Náhlik mohol porušiť ústavný zákon, ktorý prikazuje verejným funkcionárom uviesť v majetkovom priznaní všetky nehnuteľnosti. „Doteraz zverejnené informácie nasvedčujú tomu, že poslanec Náhlik porušil zákon,“ povedala Remišová, ktorá iniciovala konanie pred výborom.


Šéfka výboru kritizovala aj vtedajšieho prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho, ktorý v predvolebnej debate priznal užívanie Náhlikovej vily. Remišová pripomenula, že v majetkových priznaniach musí verejný funkcionár uviesť užívanie nehnuteľnej veci, ktorá je vo vlastníctve inej právnickej alebo fyzickej osoby, „a musí to urobiť preto, aby sa predišlo korupcii alebo skrytým darom za nejaké možné protislužby“. V tejto veci preto bude od Pellegriniho žiadať vysvetlenie.

3. apríla 2024, 11:17 Čas čítania 1:19 Pellegrini pobúril Slovákov. Svoj 3-izbový byt za viac než pol milióna eur nazval maličkým, vraj sa v ňom tlačí Pellegrini pobúril Slovákov. Svoj 3-izbový byt za viac než pol milióna eur nazval maličkým, vraj sa v ňom tlačí
Domov
Zdieľať
Diskusia