Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
2. mája 2024, 18:25
Čas čítania 0:27

Lacný reťazec Biedronka dostal pokutu takmer 14 miliónov eur. Klamal zákazníkom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Reťazec sa proti tomu rozhodnutiu bráni. Nepáčia sa mu neobjektívne dôkazy.

Poľský reťazec Biedronka, ktorý tento rok príde aj na Slovensko, dostal pokutu takmer 14 miliónov eur. Zákazníkov klamal o pôvode niektorých výrobkov, informuje český portál tn.cz.

Biedronka označila mnohé svoje produkty ako domácu výrobu. Išlo pri tom o belgickú mrkvu, španielsky cesnak či uhorky z Ukrajiny. Inšpektori vykonali v rokoch 2019 až 2021 263 kontrol. V 73 prípadoch objavili spomínané nedostatky. Podľa šéfa inšpekcie boli porušenia systémové a dlhodobé. 

Vysokú pokutu potvrdil aj odvolací súd. Vo verdikte zmienil, že podnikateľ má za povinnosť poskytovať úplné a spoľahlivé informácie o ponúkaných produktoch. 

Majiteľ spoločnosti sa však voči rozsudku bráni a tvrdí, že má výhrady voči dôkazom. Tvrdí, že tie neboli objektívne a ich kvalita vzbudzuje vážne pochybenia. 

biedronka
Zdroj: Wikipedia/Borys Kozielski
Domov
Zdieľať
Diskusia