Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
9. mája 2024, 20:50
Čas čítania 1:09

Zákazníci sa sťažujú na špinu a pokazené mäso. Poľská Biedronka má na domácom trhu problémy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa vedenia Biedronky je incident ojedinelý.

Diskontný reťazec Biedronka čelí v Poľsku kritike. Podľa zákazníkov nespĺňa základné hygienické predpisy, predáva pokazené mäso a má nedostatočný počet vozíkov a košov. Redaktori Interie sa rozhodli navštíviť často kritizovanú predajňu a situáciu preveriť.

„Dostávali sme signály, že v predajni siete Biedronka na Garażowej ulici vo Varšave je rozšírený problém s udržiavaním primeranej čistoty. Niekoľkokrát sme navštívili uvedenú predajňu, aby sme overili, či tam skutočne dochádza k zanedbávaniu povinností,“ píše redakcia.

Ich prieskum ukázal, že predajňa má naozaj problém s košíkmi a vozíkmi. Ľudia čakali v radoch pred obchodom, aby si mohli tovar uložiť do jedného z nich. Podľa zamestnancov mali byť koše dodané každým dňom, no v predajni boli dostupné až po dvoch mesiacoch. 

„Najväčší šok sme však zažili, keď sme sa dostali k stánkom s mäsom. Bravčové, hovädzie a hydinové mäso ležalo v kartónoch pod chladničkami, čo naznačovalo, že boli práve dodané do obchodu a práve sa ukladajú do chladiacich boxov. Problém bol v tom, že mäso sa takmer 30 minút namiesto v chladničkách povaľovalo v uličke v obchode. Aby toho nebolo málo, takýto pohľad nebol v Biedronke v Mokotówe ničím výnimočným,“ informuje redakcia. Značne špinavé boli aj chladiace boxy, ktoré boli znečistené tekutinami vytekajúcimi z obalov mäsa.

Podľa Biedronky bola situácia ojedinelá

Redakcia s nevhodným stavom predajne konfrontovala vedenie Biedronky. Tá uvádza, že možné zníženie kvality je náhodné a vážnu situáciu preverujú. Zamestnancov predajne poučili.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

„Distribúciu mäsových výrobkov bude častejšie kontrolovať zastupujúci vedúci predaja a prevádzky v určenej predajni. Predajňa bola vyčistená a budeme pravidelne kontrolovať čistotu tohto zariadenia. Okrem toho sme oznámili technickému oddeleniu, aby preskúmalo chladničky a ďalej overilo ich technickú funkčnosť. Objednali sme aj ďalšie nákupné koše. Ich dodávka práve prebieha a čoskoro budú k dispozícii zákazníkom,“ uviedol Paweł Pruski, senior manažér predaja v sieti Biedronka. 

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Biedronka
Domov
Zdieľať
Diskusia