Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
16. mája 2024 o 13:43
Čas čítania 1:03

Robert Kaliňák: „Tak ako sa Robert Fico bude musieť učiť nejaké veci odznovu, tak aj Slovensko sa musí zas naučiť chodiť“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mimoriadne zasadnutie bezpečnostnej rady sa konalo v súvislosti s atentátom na Roberta Fica.

Po stredajšom (15. 5.) atentáte na premiéra Roberta Fica sa vo štvrtok v Bratislave o 11.00 h konalo mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady SR, na ktorom sa zúčastnila prezidentka Zuzana Čaputová aj novozvolený prezident Peter Pellegrini.

„Tak ako sa Robert Fico bude musieť učiť nejaké veci odznovu, tak aj Slovensko sa musí zas naučiť chodiť,“ povedal minister obrany Kaliňák. Počas tlačovej konferencie vyzval médiá, aby šírili len pravdu a aby obmedzili konfrontačné diskusie, ktoré budú najbližšie dni. 

Robert Kaliňák informoval, že stav Fica je naďalej vážny. Lekári podľa jeho slov dávajú extrémne výkony, aby stav premiéra udržali stabilizovaný. Kaliňák uviedol, že Fica zasiahli štyri strely. Robert Fico stále nie je mimo ohrozenia života.

Matúš Šutaj Eštok na tlačovke informoval, že polícia pracuje len s jednou verziou útoku: páchateľ bol politicky motivovaný. Minister vnútra oznámil, že jeho motiváciou boli informácie z médií, ktoré podľa jeho slov šírili „médiá v miestnosti“.

Ďalej uviedol, že páchateľ nebol členom žiadnej politickej skupiny. „Išlo o osamelého vlka,“ uviedol. Šutaj Eštok potvrdil aj to, že sa strelec zúčastnil na proteste v Dolnej Krupej, kde sa konalo výjazdové rokovanie vlády. Na ďalšie informácie bolo uvalené embargo. 

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Na záver uviedol, že bezpečnosť premiéra počas podujatia v Handlovej bola maximálne dodržaná a že bezpečnostné zložky nespravili žiadnu chybu. „Odpoveďou na nenávisť nemôže byť nenávisť,“ opäť zopakoval.

Policajný zbor robí podľa Šutaja Eštoka všetko pre to, aby bola posilnená ochrana všetkých skupín, ktoré sú ohrozené, aby nedošlo k podobnému incidentu ako včera v Handlovej. Všetky rizikové skupiny ľudí budú mať posilnenú ochranu. Po štvrtkovom zasadnutí Bezpečnostnej rady SR to uviedol minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

SUTAJ ESTOK
Zdroj: TA3
Domov
Zdieľať
Diskusia