Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
TASR
17. mája 2024 o 13:46
Čas čítania 0:30

Riaditeľ IPčka Madro: Svedkovia, ktorí videli útok na premiéra, potrebujú podporu a pochopenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Svedkovia útoku potrebujú od ľudí podporu, pochopenie, konkrétnu pomoc a uistenie.

Svedkovia útoku na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a jeho rodina potrebujú od ľudí podporu a pochopenie. Sú najviac zasiahnutí stredajším (15. 5.) incidentom, upozorňuje riaditeľ občianskeho združenia IPčko Marek Madro.


„Mali možnosť prežívať vlastné ohrozenie života, ale aj vlastné ohrozenie budúcnosti či presvedčení o tom, ako bude vyzerať niečo, na čo sa spolu tešili a podobne. Mohlo to tak zatriasť ich životom, že si uvedomujú, že oni sami mohli byť obeťami, že stačil iba kúsok a mohli stratiť život,“ skonštatoval.


Poukázal na to, že istá časť spoločnosti sa vysmieva z reakcií osôb na mieste incidentu. Upozornil na to, že svedkovia od ľudí potrebujú podporu, pochopenie, konkrétnu pomoc a uistenie, že na nich myslíme a sme im nablízku. „Zažili si naozaj niečo, čo sa ťažko formuluje, čo otriasa základmi života,“ dodal.

atentát
Zdroj: X (@eddie_wrt)
Domov
Zdieľať
Diskusia