Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. mája 2024 o 14:32
Čas čítania 0:31

VOLEBNÝ KOMPAS: Po vyplnení 30 otázok zistíš, koho voliť do europarlamentu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Európsky univerzitný inštitút vo Florencii a Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici spustili volebný kompas EÚ&Ja, ktorý ti pomôže s výberom pre teba vhodného kandidáta do eurovolieb.

S blížiacim sa termínom európskych parlamentných volieb (8. júna) spustil Európsky univerzitný inštitút vo Florencii a Univerzita Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici volebný kompas EÚ&Ja, ktorý pomôže občanom EÚ urobiť informované rozhodnutie pri výbere svojich zástupcov vo voľbách do Európskeho parlamentu.


Na základe spolupráce medzi Európskym univerzitným inštitútom a univerzitami v Lausanne a Luzerne, ako aj odborníkmi naprieč celou EÚ vznikla online aplikácia, ktorá poskytuje viac než 30 politických vyhlásení zahŕňajúcich širokú škálu súčasných politických otázok a hodnôt v európskej politike.


„Táto aplikácia sa vyznačuje silným vedeckým zázemím a politickou neutralitou. Jej cieľom je poskytnúť voličom jasný prehľad o európskej volebnej kampani a jednotlivých pozíciách, pričom neuprednostňuje žiadnu politickú stranu alebo skupinu strán. Prístupnosť pre občanov EÚ je zabezpečená viacjazyčnou podporou, vo viac ako 20 jazykoch,“ dodala Straková.

volebná kalkulačka
Zdroj: euandi.eu
Domov
Zdieľať
Diskusia