Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
23. mája 2024 o 12:32
Čas čítania 0:39

Stránka Hoaxy a podvody vyvracia dezinformácie o atentáte na premiéra Fica. Upozorňuje, ako sa pohybovať „v mori“ informácií

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Stránka Hoaxy a podvody pripomína, aby ľudia sledovali oficiálne komunikačné kanály bezpečnostných zložiek a štátnych inštitúcií.

Rezort vnútra upozorňuje a vyvracia hoaxy o atentáte na premiéra Roberta Fica. Stránka Hoaxy a podvody – Ministerstvo vnútra SR vzdeláva občanov o šírení zdanlivých, ničím nepodložených konšpiračných teórií prostredníctvom konkrétneho príkladu. 

V texte autor načrtol mnohé ničím nepodložené domnienky o priebehu atentátu na premiéra. Daný človek vytvára konšpiračné teórie o účasti príslušníkov štátu na atentáte na predsedu vlády:

príklad MV SR
Zdroj: Facebook (Hoaxy a podvody – Ministerstvo vnútra SR)


Rezort vnútra uvádza, že autor príspevku spochybňuje doposiaľ zverejnené oficiálne informácie o prípade a navodzuje pocit, že štátne inštitúcie „kryjú“ väčšie sprisahanie proti premiérovi.


Ministerstvo upozorňuje na fakt, že autor príspevku šíri nepodložené a emotívne špekulácie. Tie sú podľa rezortu navyše „obohatené“ o iné populárne dezinformačné naratívy, ktoré sa vyskytujú v slovenskom informačnom prostredí.


Stránka Hoaxy a podvody upozorňuje Slovákov, aby sledovali oficiálne komunikačné kanály bezpečnostných zložiek a štátnych inštitúcií. Tie budú podľa jej slov verejnosť informovať hneď, ako to situácia umožní.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

„Šírením domnienok a konšpiračných teórií aktuálny vážny stav iba zhoršujeme. Buďme tolerantní, zdržanliví, trpezliví a vyšetrovanie a rozsudky nechajme na kompetentné orgány,“ pripomína rezort vnútra. 

Domov
Zdieľať
Diskusia