Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová
5. júna 2024 o 17:31
Čas čítania 0:32

AKTUÁLNE: Robert Fico prehovoril prvýkrát od atentátu. Odkázal, že útočník bol posol zla politickej nenávisti, ktorú šíri opozícia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

71-ročný strelec v polovici mája spáchal na premiéra Fica atentát. Predseda vlády sa po dlhých týždňoch ukázal občanom na kamere.

Robert Fico prvýkrát od atentátu prehovoril k verejnosti. Útočníkovi odkázal, že mu odpúšťa a necíti voči nemu žiadnu nenávisť. Označil ho za posla zla politickej nenávisti, ktorú šíri opozícia. 

Vyhlásil, že postupne by sa do práce mohol vrátiť na prelome júna a júla. „Necítim žiadnu nenávisť voči človekovi, ktorý ma dostrieľal. Odpúšťam mu, nech si to, čo učinil a prečo tak učinil, vysporiada vo svojej hlave,“ povedal premiér vo videu. 

15. mája 2024 o 20:57 Čas čítania 2:29 Prečítali sme knihu od atentátnika na Fica: súhlasil s Kotlebom a zastával sa masového vraha Harmana Prečítali sme knihu od atentátnika na Fica: súhlasil s Kotlebom a zastával sa masového vraha Harmana

Opozíciu označil ako politicky neúspešnú a frustrovanú. Podľa neho rozvinula nenávisť do nezvládnuteľných rozmerov. Atentátnika nazval aktivistom slovenskej opozície. Spochybnil, že útok Juraja C. bol útokom osamelého muža.

V priebehu 14-minútového videa Robert Fico načrtol viacero tém. Video má anglické titulky. Okrem ostrej kritiky opozície rozprával o „nepriateľských médiách“, vojne na Ukrajine aj smrti generála Milana Lučanského, o ktorého samovražde sa na Slovensku šírili mnohé konšpirácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia