Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
7. júna 2024 o 10:12
Čas čítania 0:48

Fico je výrazne zoslabnutý, nevie sa najesť a normálne fungovať. Kaliňák uviedol nové správy o zdraví premiéra

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Vicepremiér uviedol nové správy o zdravotnom stave premiéra Roberta Fica.

  • Zdravotný stav premiéra Roberta Fica ešte nie je v takej fáze, že by sa mohol najesť a normálne fungovať, potvrdil minister obrany Robert Kaliňák.
  • Premiér je podľa Kaliňáka výrazne zoslabnutý.
  • Do práce by sa mal naplno vrátiť až po letných prázdninách, uviedol Robert Kaliňák v relácii Rádia Expres s Braňom Závodským Naživo.

Prečo je to dôležité: Informovanie o zdravotnom stave premiéra po atentáte je dôležité pre občanov aj chod krajiny. Postupné zlepšovanie jeho zdravia je pozitívnou správou. 

Citáty: „Je to vážny stav a rehabilitácia náročná. Ešte nie sme v tej fáze, že by sa predseda vlády mohol najesť a normálne fungovať,“ uviedol vicepremiér.

„Dostal štyri výstrely, tie tri lekári nakoniec relatívne zvládli a v zásade by som povedal, že boli takého ľahšieho charakteru. Ten jeden spôsobil naozaj vážne poranenia brušnej dutiny a tráviaceho traktu, samozrejme, aj pohybového ústrojenstva, pretože spôsobil vážne poškodenie panvy aj bedrového kĺbu,“ dodal. 

Širší kontext: Kaliňák v rozhovore bližšie priblížil aj prvú operáciu premiéra, ktorá bola podľa neho najdlhšia a bola rozhodujúca. „To telo odpovedalo na ten zákrok absolútne spontánne pozitívne, preto sa podarilo urobiť všetky odstránenia tých nebezpečných vecí, ktoré ho zasiahli,“ spresnil Kaliňák.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články: 

5. júna 2024 o 17:31 Čas čítania 0:32 AKTUÁLNE: Robert Fico prehovoril prvýkrát od atentátu. Odkázal, že útočník bol posol zla politickej nenávisti, ktorú šíri opozícia AKTUÁLNE: Robert Fico prehovoril prvýkrát od atentátu. Odkázal, že útočník bol posol zla politickej nenávisti, ktorú šíri opozícia
5. júna 2024 o 21:01 Čas čítania 1:15 Opozícia reaguje na prvý príhovor Roberta Fica po atentáte. Jednohlasne sa zhodli na jednej veci Opozícia reaguje na prvý príhovor Roberta Fica po atentáte. Jednohlasne sa zhodli na jednej veci
2. júna 2024 o 12:03 Čas čítania 0:39 Strelec z Handlovej poslal svojej manželke list. Píše, že sú k nemu dobrí, ale že pociťuje aj zdravotné problémy Strelec z Handlovej poslal svojej manželke list. Píše, že sú k nemu dobrí, ale že pociťuje aj zdravotné problémy
Domov
Zdieľať
Diskusia