Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
14. júna 2024 o 7:37
Čas čítania 0:35

Hrozivý incident zo stredného Slovenska: policajt napadol ľudí v bare, udieral ich päsťami do tváre a jednému zlomil čeľusť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Policajt cez víkend napadol dvoch ľudí. Jednému z nich spôsobil zlomeninu čeľuste a druhému ľahšie poranenia tváre.

  • Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) obvinil policajta z trestného činu ublíženia na zdraví v súbehu s výtržníctvom.
  • Policajt podľa vyšetrovateľa cez víkend v nočných hodinách bezdôvodne napadol v bare dvoch ľudí.
  • Podobný čin vraj vykonal aj v minulosti.

Prečo je to dôležité: Polícia má byť zárukou zákona a poriadku, jej členovia by mali byť preto aj v tomto ohľade vzorom. Je dôležité, aby členovia polície boli zodpovední za svoje činy rovnako ako ktorýkoľvek občan.

Citát: „Mal ich udierať päsťami do tváre, čím jednému mal spôsobiť zlomeninu hornej čeľuste a druhému ľahšie poranenia tváre,“ priblížila hovorkyňa ÚIS Andrea Dobiášová.

Širší kontext: Príslušníci Pohotovostného policajného útvaru Žilina obmedzili policajta na osobnej slobode, pretože je držiteľom zbrane. ÚIS podľa hovorkyne pracuje s informáciami, že vraj podobný čin vykonal aj v minulosti.

„Výška možného trestu sa bude odvíjať od ďalšieho dokazovania a aj od záverov znaleckého skúmania. Stíhaný je na slobode,“ podotkla.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Facebook/Polícia SR – Trenčiansky kraj
Domov
Zdieľať
Diskusia