Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vincenc Novák
14. júna 2024 o 19:44
Čas čítania 0:48

Toto sú najbizarnejší poslanci Európskeho parlamentu: mäsiarka na dôchodku, učiteľ vo väzbe či rasistický vodič

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Toto sú najbizarnejší poslanci Európskeho parlamentu: mäsiarka na dôchodku, učiteľ vo väzbe či rasistický vodič

Časopis Politico na svojej webovej stránke zverejnil rebríček jedenástich najdivokejších poslancov nového Európskeho parlamentu.

Na čele zoznamu najbizarnejších europoslancov je Fidias Panayiotou, 24-ročný cyperský politický nováčik, ktorý je vo svojej krajine dobre známy. Sám seba nazýva „profesionálnym buggerom“ a jeho videá sa týkajú rôznych tém vrátane jeho rozchodu. V najmladšej vekovej skupine voličov 18 – 24 rokov sa mu podarilo získať 40 % hlasov.

Druhé miesto patrí Galato Alexandrakiovej, 76-ročnej Grékyni, ktorú zvolili do Európskeho parlamentu za nacionalistickú stranu Elliniki Lysi (Grécke riešenia). Alexandrakiová žije v Evrose pri hraniciach s Tureckom, kde pracuje ako farmárka a mäsiarka na dôchodku.

Žena pred voľbami nevystupovala na verejnosti a jej zvolenie ju očividne prekvapilo. „Som šťastná. Môžem poďakovať všetkým, ktorí ma volili. To je všetko, nemám čo povedať. Som šokovaná, pretože som to nečakala,“ povedala podľa Politico v rozhovore pre miestnu televíznu stanicu krátko po svojom zvolení.

Čech Turek sa umiestnil tiež

Na treťom mieste sa umiestnila 40-ročná talianska aktivistka a učiteľka Ilaria Salisová, ktorá je v súčasnosti v maďarskej väzbe za útok na krajne pravicových demonštrantov. Salisovej hrozí až 20 rokov väzenia. Jej zvolenie za poslankyňu EP je však vstupenkou na slobodu.

20. júna 2024 o 12:30 Čas čítania 9:06 Upratovacia influencerka Dominika má na Instagrame vyše milióna followerov: Som bežná žena v teplákoch. Sleduje ma Rihannina mama Upratovacia influencerka Dominika má na Instagrame vyše milióna followerov: Som bežná žena v teplákoch. Sleduje ma Rihannina mama

A na deviatom mieste je český zástupca v Európskom parlamente Filip Turek, ktorého časopis opisuje ako „rasistického vodiča, pardon, pretekára z českej strany ,Motoristi sebe‘ so záľubou v nacistických pozdravoch“.

Domov
Zdieľať
Diskusia