Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová
19. júna 2024 o 14:40
Čas čítania 0:40

V Bibiane hľadajú novú riaditeľku, ponúkajú plat 1200 eur. Šimkovičovej nominantka nevydržala ani tri mesiace

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Ministerstvo kultúry hľadá novú riaditeľku Medzinárodného domu umenia pre deti.

  • Ministerstvo kultúry zverejnilo na portáli Profesia.sk inzerát o tom, že hľadá nového riaditeľa Medzinárodného domu umenia pre deti Bibiana. Ministerstvo ponúka novému riaditeľovi 1 179,5 eura za mesiac.
  • Terajšiu riaditeľku Petru Flach vymenovala v marci 2024 ministerka kultúry Martina Šimkovičová. Urobila to po tom, čo bez udania dôvodu a expresne vyhodila pôvodnú riaditeľku Zuzanu Liptákovú.
  • Flach je ekonómkou a s kultúrou ani so vzdelávaním nemá skúsenosti. Podľa svojho profilu na sociálnej sieti žije v Kittsee, rovnako ako Šimkovičová. Minulý rok sa obe ženy zúčastnili na spoločnej dovolenke v Chorvátsku. 

Prečo je to dôležité: Proti vymenovaniu Petry Flach boli zamestnanci, ktorí napísali otvorený list, v ktorom vyjadrili nesúhlas s okamžitým odvolaním Liptákovej z postu riaditeľky. 

Citát: „Riaditeľ/-ka je štatutárnym orgánom organizácie BIBIANA, je oprávnený/-á konať v mene organizácie vo všetkých veciach a zastupovať jej záujmy,“ píšu v inzeráte. 

Širší kontext: Riaditeľku Bibiane Petru Flach na miesto dosadila ministerka kultúry Martina Šimkovičová. Flach vydržala na svojej pozícii necelé tri mesiace. 

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

27. marca 2024 o 8:59 Čas čítania 0:32 Nová riaditeľka Bibiany bola so Šimkovičkovou na dovolenke v Chorvátsku, zamestnanci jej poslali tvrdý odkaz Nová riaditeľka Bibiany bola so Šimkovičkovou na dovolenke v Chorvátsku, zamestnanci jej poslali tvrdý odkaz
20. júna 2024 o 9:55 Čas čítania 0:42 Nadácia Zastavme korupciu podáva podnet na Šimkovičovú a Kotlára. V tričku s logom jachtárskeho klubu mohla porušiť zákon Nadácia Zastavme korupciu podáva podnet na Šimkovičovú a Kotlára. V tričku s logom jachtárskeho klubu mohla porušiť zákon
21. mája 2024 o 19:34 Čas čítania 0:59 Parlament schválil kritizovanú novelu zákona o Fonde na podporu umenia. Pred parlamentom proti nej protestovali umelci Parlament schválil kritizovanú novelu zákona o Fonde na podporu umenia. Pred parlamentom proti nej protestovali umelci

Domov
Zdieľať
Diskusia