Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová TASR
20. júna 2024 o 9:05
Čas čítania 1:01

V Grécku za posledné obdobie zomrelo najmenej 5 turistov. Niekoľko ďalších je nezvestných

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Vplyvom horúčav zomrelo už viacero postarších dovolenkárov.

  • V Grécku za posledné obdobie zomrelo najmenej 5 turistov a niekoľko ďalších je nezvestných. Krajinu sužuje mimoriadne teplé počasie.
  • Všetci turisti, ktorí zomreli alebo sú nezvestní, majú viac než 55 rokov.
  • Podľa gréckych médií sa niektorí z turistov vydali von do tepla krátko po tom, čo zjedli obed a vypili nejaký alkohol. Iní zase nemali mapu či smartfón alebo sa nachádzali v ťažko dostupnom teréne.

Prečo je to dôležité: Vysoké teploty počas leta prinášajú viaceré zdravotné riziká. Patria medzi ne napríklad prehriatie organizmu, zvýšená telesná teplota, malátnosť, ospalosť, bolesť hlavy, závraty, nevoľnosť či vracanie. Je preto mimoriadne dôležité dbať na pitný režim, stravu či obmedziť pohyb vonku a nezdržiavať sa na slnku.

Citát: „Toto nebezpečenstvo stúpa s vekom osoby,“ vysvetlil grécky kardiológ Thomas Giannoulis.

Širší kontext: Grécke médiá informovali najskôr o smrti 67-ročného britského novinára, ktorý sa stratil začiatkom júna na ostrove Symi pri tureckom pobreží a o niekoľko dní ho našli mŕtveho. Muž počas prechádzky zišiel z cestičky a skolaboval na mieste, kde ho bolo ťažké nájsť, uviedli grécke úrady.

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

Ďalší dvaja ľudia zomreli na Kréte. 80-ročný muž zomrel na prechádzke a 70-ročný muž skolaboval na pláži. Na Mathraki, malom ostrove západne od Korfu, zomrel počas prechádzky 55-ročný Američan. Na ostrove Samos pri pobreží Turecka našli mŕtve telo 74-ročného Holanďana, ktorý sa pred niekoľkými dňami sám vybral na prechádzku.

Na súostroví Kyklady je nezvestný občan Spojených štátov a dve postaršie Francúzky. Američan sa stratil pred vyše týždňom na ostrove Amorgos a Francúzky minulý týždeň pri prechádzke na ostrove Sikinos.

Prečítaj si aj tieto články:

19. júna 2024 o 14:00 Čas čítania 0:41 Zlá správa pre dovolenkárov. Na pobreží Jadranského mora našli jedovatého morského červa Zlá správa pre dovolenkárov. Na pobreží Jadranského mora našli jedovatého morského červa
18. júna 2024 o 9:53 Čas čítania 0:36 Dron zachytil na Kanárskych ostrovoch žraloka. Na jednom z nich uzavreli už tri obľúbené pláže Dron zachytil na Kanárskych ostrovoch žraloka. Na jednom z nich uzavreli už tri obľúbené pláže
18. júna 2024 o 8:14 Čas čítania 0:35 Dobrá správa pre slovenských cestovateľov. Z Bratislavy môžu odletieť do ďalšej exotickej destinácie Dobrá správa pre slovenských cestovateľov. Z Bratislavy môžu odletieť do ďalšej exotickej destinácie
Domov
Zdieľať
Diskusia