Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
24. júna 2024 o 15:55
Čas čítania 0:45

Niektorí Slováci majú nárok na príspevok pri kúpe auta. Zverejnili detaily

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Slováci, ktorí sú držiteľmi ZŤP preukazu, majú nárok na príspevok pri kúpe auta v hodnote tisícok eur.

  • Držitelia preukazu ZŤP majú nárok na príspevok pri kúpe auta a jeho úpravách zohľadňujúcich ich nevyhnutné potreby, upozorňuje Topspeed.sk.
  • Okrem iného majú nárok aj na oslobodenie od poplatku za zápis držiteľa vozidla a oslobodenie od platby za diaľničné poplatky.
  • Maximálna výška peňažného príspevku môže byť 13 277,58 eura. Pokiaľ držiteľ preukazu uvažuje nad nákupom osobného motorového vozidla s automatickou prevodovkou, tak výška príspevku môže byť v hodnote 16 596,96 eura.

Prečo je to dôležité: Pre zdravotne ťažko postihnutých ľudí je mobilita kľúčová. Možnosť získať príspevok na auto a jeho úpravy výrazne zlepšuje ich nezávislosť, umožňuje im lepšie sa integrovať do spoločnosti, pôsobiť na pracovnom trhu a zlepšiť kvalitu ich života.

Širší kontext: Výška príspevku závisí od percentuálnej sadzby. Tá sa vypočíta podľa ceny osobného motorového vozidla a príjmu osoby s preukazom ZŤP. Maximálna cena vozidla môže byť 26 555,14 eura. Pokiaľ je suma vozidla vyššia, úrad robí výpočet len z uvedenej maximálnej ceny vozidla.

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Záujemcovia o príspevok môžu dostať ďalší príspevok až po uplynutí siedmich rokov za splnenia určitých podmienok. Vláda príspevok určila na podporu mobility jednotlivcov s ťažkým zdravotným postihnutím.

Prečítaj si aj tieto články:

23. júna 2024 o 11:13 Čas čítania 0:52 Štát poskytuje nový príspevok v mesačnej výške takmer 300 eur. Pomôže nezamestnaným ľuďom pri hľadaní práce Štát poskytuje nový príspevok v mesačnej výške takmer 300 eur. Pomôže nezamestnaným ľuďom pri hľadaní práce
18. júna 2024 o 16:10 Čas čítania 1:14 Štát finančne podporí túto skupinu nezamestnaných. Prilepšiť si môžu o takmer 300 eur mesačne Štát finančne podporí túto skupinu nezamestnaných. Prilepšiť si môžu o takmer 300 eur mesačne
15. júna 2024 o 16:32 Čas čítania 0:47 Rodičia môžu prísť od nového roka o štedrý daňový bonus. Ich rozpočet by sa tak znížil o stovky eur Rodičia môžu prísť od nového roka o štedrý daňový bonus. Ich rozpočet by sa tak znížil o stovky eur
Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Späť
Zdieľať
Diskusia