Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
24. júna 2024 o 19:38
Čas čítania 0:44

Slovákov môže v zahraničí prekvapiť význam novej dopravnej značky. Pokiaľ ju uvidíš, predvídaj nečakané situácie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Na španielskych cestách zaviedli dopravnú značku, ktorá sa v našich končinách nevyskytuje.

  • Na španielskych cestách sa čoraz častejšie objavuje nové dopravné značenie, ktorého význam množstvo vodičov nepozná, upozorňuje portál autoviny.sk.
  • Značenie P-35 je výstražná dopravná značka, ktorá v sebe ukrýva dvojicu motorových vozidiel a dve križujúce sa šípky.
  • V prípade, že na značenie narazíš, tak prispôsob rýchlosť vozidla cestnej premávke a predvídaj nečakané situácie.
  • Na Slovensku máme mnohé úseky, na ktorých by sa dala dopravná značka aplikovať.

Prečo je to dôležité: Slovenskí vodiči sa môžu v zahraničí stretnúť s viacerými dopravnými značkami, ktoré nie sú súčasťou našej legislatívy. Zvýšením povedomia o menej tradičných značkách je preto možné predísť kolíziám v doprave. 

Anketa:
Už si niekedy počul o takejto dopravnej značke?
Počujem o nej prvýkrát.
Značku poznám.
Počujem o nej prvýkrát.
80 %
Značku poznám.
20 %

Citát: „Jazda v pruhu. Nebezpečenstvo spôsobené blízkosťou úseku medzi zbiehaním a rozdeľovaním ciest, kde dochádza k rôznym pohybom vozidiel pri zmene jazdných pruhov, pričom sa ich trajektórie križujú, čím sa zvyšuje riziko kolízií,“ píše portál heraldo.es presné znenie značky. 

Širší kontext: Úseky, na ktorých by sa dala značka aplikovať, máme aj na Slovensku. Ide napríklad o výjazd z diaľnice D2 v smere na D1 pri Bratislave. Výjazd sa zároveň križuje s vjazdom na diaľnicu D2 alebo D1 z cesty 61. 

Prečítaj si aj tieto články:

24. júna 2024 o 10:46 Čas čítania 0:42 Dopravná značka v Nemecku poriadne potrápi vodičov. Jej význam by si správne tipol málokto, skoro vôbec ju nepoužívajú Dopravná značka v Nemecku poriadne potrápi vodičov. Jej význam by si správne tipol málokto, skoro vôbec ju nepoužívajú
15. júna 2024 o 13:32 Čas čítania 0:31 Šoférov môže na diaľnici zmiasť neznáma dopravná značka. Určená je pre automobily budúcej generácie Šoférov môže na diaľnici zmiasť neznáma dopravná značka. Určená je pre automobily budúcej generácie
19. júna 2024 o 15:56 Čas čítania 0:42 Vodiči si musia dávať pozor na novú dopravnú značku. Nevedia, čo znamená, a môžu spôsobiť dopravnú nehodu Vodiči si musia dávať pozor na novú dopravnú značku. Nevedia, čo znamená, a môžu spôsobiť dopravnú nehodu
dopravná značka
Zdroj: sgmlegalspain.com
Domov
Zdieľať
Diskusia