Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Aneta Gospičová
25. júna 2024 o 10:02
Čas čítania 0:39

V Bratislavskom kraji miešajú drogy s jedom na potkany alebo pracím práškom. Podľa odborníka môže byť smrteľná aj prvá dávka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Niektoré drogy obchodníci miešajú s nebezpečnými látkami. To môže spôsobiť závažné zdravotné komplikácie vrátane smrti.

  • V Bratislavskom kraji sa vyskytujú nebezpečné drogy, ktoré díleri miešajú s inými nebezpečnými látkami, upozorňujú tvnoviny.sk.
  • Podľa adiktológa Rastislava Žemličku môže byť aj prvá dávka takejto drogy smrteľná.
  • Niektorí „podnikatelia“ v tomto biznise miešajú drogy s jedom na potkany alebo pracím práškom.

Prečo je to dôležité: Keďže užívatelia nemôžu vedieť, čo všetko droga obsahuje, tak sa zvyšuje riziko neúmyselného predávkovania alebo otravy. To môže viesť k závažným zdravotným komplikáciám vrátane smrti.

Citát: „Každý díler seká tovar. Každý jeden z týchto malých dílerov. Tí díleri, čo im predávajú naraz viac, tí to seknú napríklad s farbou, ale títo do toho dávajú lieky. Niekto môže mať alergiu na niečo, a ani nevieš ako, a si vybavený,“ povedal jeden z mužov, ktorý je v drogovom biznise dvadsať rokov.

Širší kontext: V susednom Poľsku od začiatku roka zaznamenali desiatky prípadov otravy látkou fentanyl, ktorá je známa najmä v Spojených štátoch. Nebezpečná droga si teraz vyžiadala prvú obeť – 19-ročnú ženu z Poznane.

Prečítaj si aj tieto články:

20. júna 2024 o 17:56 Čas čítania 0:46 V susednom Poľsku sa rozšírila nebezpečná „zombie“ droga. Fentanyl si už vyžiadal prvú obeť V susednom Poľsku sa rozšírila nebezpečná „zombie“ droga. Fentanyl si už vyžiadal prvú obeť
14. júna 2024 o 10:30 Čas čítania 0:59 Palermo vydáva album z väzenia. Som na ceste stať sa milionárom, rapuje v novinke s Pil C-im Palermo vydáva album z väzenia. Som na ceste stať sa milionárom, rapuje v novinke s Pil C-im
9. júna 2024 o 8:23 Čas čítania 0:25 Toto veru neboli tenisky. Na Floride vyplavilo 30 kíl kokaínu s logom Nike SB Toto veru neboli tenisky. Na Floride vyplavilo 30 kíl kokaínu s logom Nike SB
Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pexels/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia