Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Nina Miščíová
25. júna 2024 o 15:33
Čas čítania 0:30

V Rusku zakázali desiatky svetových médií vrátané slovenských. Zverejnili zoznam, na ktorom sú aj Denník N a SME

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Rusko plánuje obmedziť prístup k vybraným európskym médiám.

  • Ruské ministerstvo informovalo na webovej stránke o obmedzení prístupu k jednotlivým spravodajským médiám členských krajín EÚ. Celkovo je na zozname skoro 100 médií.
  • Rusi tvrdia, že vybrané média systematicky šíria nepravdivé informácie o vojne na Ukrajine, ktorú nazývajú „špeciálna vojenská operácia“.
  • Zároveň svoje rozhodnutie opisuje ako „protiopatrenie“ voči rozhodnutiu Európskej únie zablokovať prístup k trom ruským médiám. 

Prečo je to dôležité: Ruské médiá zavádzajú a šíria nepravdivé informácie o vojne na Ukrajine, ktorú nazývajú „špeciálna vojenská operácia“. Práve preto chcú zamedziť ruským občanom prístup k objektívnym informáciám z európskych médií. 

Širší kontext: Medzi zakázané médiá sa dostali aj dva slovenské spravodajské portály Denník N a SME. Stopku dostala aj Česká televize či nemecký Der Spiegel a mnohé ďalšie. 

Prečítaj si aj tieto články:

24. júna 2024 o 7:20 Čas čítania 1:11 Rusko môže skrátiť lehotu na rozhodnutie o použití jadrových zbraní. Moskva si dala jedinú podmienku Rusko môže skrátiť lehotu na rozhodnutie o použití jadrových zbraní. Moskva si dala jedinú podmienku
13. júna 2024 o 8:23 Čas čítania 1:01 Rusi unášajú tisíce ukrajinských detí a ponúkajú ich na adopciu, odhalil britský The Financial Times Rusi unášajú tisíce ukrajinských detí a ponúkajú ich na adopciu, odhalil britský The Financial Times
14. júna 2024 o 17:29 Čas čítania 1:06 Putin zverejnil podmienky ukončenia vojny. Ak by ich Ukrajina splnila, bol by vraj ochotný rokovať o mieri Putin zverejnil podmienky ukončenia vojny. Ak by ich Ukrajina splnila, bol by vraj ochotný rokovať o mieri
Domov
Zdieľať
Diskusia