Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
26. júna 2024 o 16:15
Čas čítania 0:34

Dopravu v Kuvajte budú monitorovať moderné kamery. Rozpoznajú, či máš zapnutý pás alebo telefonuješ

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Kuvajt nakúpil kamery za milióny eur, ktoré dokážu odhaliť viacero priestupkov na cestách.

  • Na cestách v Kuvajte spojazdnia moderné dopravné kamery nemeckej firmy Jenoptik, ktoré dokážu rozpoznať nejeden priestupok, upozorňuje Topspeed.sk.
  • Kamery dokážu súčasne monitorovať viacero jazdných pruhov. Sú schopné identifikovať prekročenie rýchlosti, používanie bezpečnostných pásov či rozpoznať volanie počas jazdy.
  • Okrem iného vedia zaznamenať prejazd na červenú, nesprávne parkovanie či kradnuté vozidlá.
  • Pred vandalmi budú chránené externým bleskom a poplašným systémom. 

Prečo je to dôležité: Moderné kamery umožňujú efektívnejšie monitorovanie a vymáhanie dodržiavania dopravných predpisov, čo môže viesť k zlepšeniu disciplíny vodičov a zníženiu počtu dopravných priestupkov.

Širší kontext: Kamery majú na sebe špeciálny obal, ktorý zabraňuje ich prehriatiu, vzhľadom na to, že teploty v krajine presahujú aj 50 stupňov Celzia. Schránky, v ktorých sú radary umiestnené, sa dokážu prirodzene chladiť vzduchom, aby eliminovali potrebu elektricky poháňanej klimatizácie. Cena moderných zariadení sa odhaduje na 3 až 7 miliónov eur.

Prečítaj si aj tieto články:

24. júna 2024 o 19:38 Čas čítania 0:44 Slovákov môže v zahraničí prekvapiť význam novej dopravnej značky. Pokiaľ ju uvidíš, predvídaj nečakané situácie Slovákov môže v zahraničí prekvapiť význam novej dopravnej značky. Pokiaľ ju uvidíš, predvídaj nečakané situácie
23. júna 2024 o 15:44 Čas čítania 0:35 V susednom Poľsku merajú radary inovatívnym spôsobom. Pokute neunikne už takmer nikto V susednom Poľsku merajú radary inovatívnym spôsobom. Pokute neunikne už takmer nikto
22. júna 2024 o 12:20 Čas čítania 0:20 V Európe postavia najväčší podmorský tunel za 5 miliárd eur. Cestu skráti z pôvodných 45 minút na 7 až 10 minút V Európe postavia najväčší podmorský tunel za 5 miliárd eur. Cestu skráti z pôvodných 45 minút na 7 až 10 minút
radar
Zdroj: jenoptik.de
Domov
Zdieľať
Diskusia