Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
včera 1. júla 2024 o 14:31
Čas čítania 0:36

Z celého slovenského trhu sťahujú nebezpečnú kozmetiku. Ide aj o produkty známych značiek

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: ÚVZ SR upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky.

  • Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov. Nachádzajú sa medzi nimi známe značky ako Nivea či Palette.
  • Do systému Safety Gate Rapex – systému EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch – ich nahlásili kontrolné orgány v Rumunsku a Taliansku. 
  • Vo výrobkoch sa nachádza zakázaná látka Butylphenyl Methylpropional. 

Prečo je to dôležité: Nebezpečné kozmetické výrobky môžu obsahovať škodlivé látky, ktoré môžu spôsobiť alergické reakcie, podráždenie kože alebo iné zdravotné problémy. Informovanie verejnosti umožňuje spotrebiteľom vyhnúť sa používaniu týchto výrobkov a chrániť svoje zdravie.

Citát: „Upozornenie sa týka tých výrobkov, ktorých identifikačné údaje sú identické s hlásením v systéme RAPEX (rovnaký názov, výrobná dávka a pod.),“ upozorňuje ÚVZ na Facebooku. Kompletný zoznam výrobkov nájdeš tu

Širší kontext: Výrobky sa môžu vyskytovať aj na Slovensku, upozornil ÚVZ. Kompletný zoznam výrobkov možno nájsť na jeho webe. Databáza výrobkov hlásených do systému Safety Gate/RAPEX je dostupná aj na webovej stránke Európskej komisie.

Domov
Zdieľať
Diskusia