Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
1. júla 2024 o 20:00
Čas čítania 0:35

Polícia dokáže pomocou špeciálneho testu zistiť prítomnosť drog v tele vodičov. Novinku začína využívať v praxi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Policajti otestovali v praxi nové jednorazové testy na drogy.

  • Polícia Slovenskej republiky predstavila nové jednorazové testy na drogy, ktoré po novom začali využívať v teréne.
  • V uplynulých dňoch využili nové testy policajti z Trenčianskeho kraja. V prípade pozitívneho výsledku testu vždy ešte raz overí výsledok aj lekár sofistikovanejším testom. 
  • Novinku využívajú, aby predchádzali možným drogovým incidentom a zvyšovali bezpečnosť.

Prečo je to dôležité: Rýchle odhalenie vodičov pod vplyvom drog môže pomôcť predísť nehodám a znížiť počet nešťastných incidentov spôsobených zníženou schopnosťou riadiť vozidlo.

Citát: „Keďže tieto testy sú orientačné, vodiči boli vyzvaní, aby sa podrobili lekárskemu vyšetreniu na prítomnosť omamných a psychotropných látok v tele. Lekárske vyšetrenie tieto látky u oboch vodičov aj potvrdilo,“ informujú o výsledkoch vodičov.

Širší kontext: Polícia využila novinku pri 34-ročnej vodičke, ktorá pri Novákoch jazdila pod vplyvom amfetamínu, metamfetamínu a THC, a pri 43-ročnom vodičovi, ktorý taktiež jazdil pod vplyvom metamfetamínu a amfetamínu.

Prečítaj si aj tieto články:

30. júna 2024 o 13:26 Čas čítania 0:30 Tragická nehoda pri Pezinku. Vlak zrazil človeka, ktorý si ľahol na koľaje Tragická nehoda pri Pezinku. Vlak zrazil človeka, ktorý si ľahol na koľaje
29. júna 2024 o 9:07 Čas čítania 0:28 Z väzby prepustili sedem obvinených. NAKA ich zadržala počas veľkej akcie Merkúr, v rámci ktorej obvinila aj známe mená Z väzby prepustili sedem obvinených. NAKA ich zadržala počas veľkej akcie Merkúr, v rámci ktorej obvinila aj známe mená
28. júna 2024 o 10:35 Čas čítania 0:49 VIDEO: Chytili podvodníka, ktorý okradol mnohých dôchodcov o desiatky tisíc eur. Použil na nich overený trik VIDEO: Chytili podvodníka, ktorý okradol mnohých dôchodcov o desiatky tisíc eur. Použil na nich overený trik

Domov
Zdieľať
Diskusia