Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
4. júla 2024 o 17:16
Čas čítania 0:47

Bratislavčania sa sťažujú na veľké teploty v MHD. Dopravný podnik objasňuje, kde sa na 100 % dočkáš klimatizácie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Dopravný podnik Bratislave reaguje na sťažnosti cestujúcich.

  • Obyvatelia Bratislavy sa pravidelne sťažujú na teplotu v dopravných prostriedkoch. Vo facebookových skupinách od začiatku leta píšu, ako bolo v autobusoch či električkách na nevydržanie.
  • Dopravný podnik Bratislava uvádza, že vybavených klimatizáciou je takmer 100 % prevádzkovaných autobusov a trolejbusov a vyše 40 % električiek.
  • Klimatizáciu v električkách a autobusoch nezapína vodič, funguje automaticky.
  • V ostatných vozidlách musí klimatizáciu spustiť priamo vodič.

Prečo je to dôležité: Klimatizácia v MHD významne prispieva k pohodliu cestujúcich, najmä počas horúcich letných dní. Informovanie verejnosti o dostupnosti klimatizácie môže zvýšiť ochotu ľudí využívať MHD, čo je výhodné pre mestskú infraštruktúru a na znižovanie dopravných zápch.

Citát: „Klimatizácia v električkách a v nových autobusoch funguje automaticky, spúšťa sa pri zapnutí vozidla a teplota vnútri je regulovaná v závislosti od vonkajšej teploty. V ostatných vozidlách klimatizáciu zapína vodič na základe centrálnej výzvy dispečingu a v závislosti od vonkajšej teploty. Vodič vždy skontroluje teplotné nastavenie klimatizácie, aby teplota vo vozidle bola v primeranom rozsahu oproti vonkajšej teplote,“ objasnil Dopravný podnik Bratislava pre Refresher.

4. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 5:13 Navštívili sme butik Laury Vizváryovej Tu sa oblečiem: O tom, ako Boris Kollár míňa peniaze, má veľa ľudí zlé predstavy, hovorí Navštívili sme butik Laury Vizváryovej Tu sa oblečiem: O tom, ako Boris Kollár míňa peniaze, má veľa ľudí zlé predstavy, hovorí

Širší kontext: Dopravný podnik ďalej informuje, že cestujúci majú možnosť upozorniť na vypnutú klimatizáciu prostredníctvom adresy [email protected] alebo infolinky 02/5950 5050. Zároveň upozorňuje, aby cestujúci počas cesty neotvárali okná a neznižovali tým účinnosť klimatizácie. 

Električka.
Električka. Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia