Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
včera 5. júla 2024 o 13:16
Čas čítania 0:49

Šimkovičová tvrdí, že aktivisti ju bezdôvodne šikanujú. Vraj iba vyjadrila svoj slobodný názor, ktorý nikoho neuráža

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Ministerka kultúry si myslí, že ju chcú aktivisti trestným oznámením šikanovať.

  • Martina Šimkovičová reaguje na trestné oznámenie, ktoré na ňu podal Inštitút ľudských práv. Tvrdí, že ide o bezdôvodnú šikanu voči jej osobe.
  • Ministerka si myslí, že je to scestné a hraničí to s porušovaním ľudských a občianskych práv.
  • Šimkovičová sa nazdáva, že Inštitút napáda ústavné právo občianky Slovenskej republiky na slobodu prejavu a manipuluje verejnú mienku.

Prečo je to dôležité: Ministerka Šimkovičová tvrdí, že prejavila svoj slobodný názor, ktorý nikoho neuráža. Jej výroky o tom, že LGBT+ ľudia sú vraj zodpovední za vymieranie Európy, sa však mohli dotknúť mnohých queer osôb.

Citát: „Je neprípustné, aby bol ústavný činiteľ štvanou zverou, ktorú sa mimovládne organizácie podporované rôznymi zahraničnými investormi snažia uloviť len preto, lebo vyjadruje svoj slobodný a legitímny názor, ktorým nikoho neuráža ani neponižuje,“ tvrdí ministerka. 

Širší kontext: Ministerka v rozhovore pre Topky povedala, že Európa v dôsledku LGBT+ ľudí vymiera. Zároveň dodala, že sa to podľa nej deje pri „bielej rase“. Organizácia podozrieva ministerku z rasizmu a antisemitizmu. 

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Riaditeľ Inštitútu ľudských práv Peter Weisenbacher vyhlásil, že podpora rasizmu a antisemitizmu nemá v Európe v roku 2024 čo hľadať. Upozornil na to, kam podobné kroky viedli v minulosti, a ministerku vyzval, aby zo svojej funkcie odstúpila.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

4. júla 2024 o 13:28 Čas čítania 0:33 Šimkovičová tvrdí, že sa vinou LGBT+ komunity nerodia deti. Aktivisti na ňu podávajú trestné oznámenie Šimkovičová tvrdí, že sa vinou LGBT+ komunity nerodia deti. Aktivisti na ňu podávajú trestné oznámenie
14. mája 2024 o 15:48 Čas čítania 0:26 Šimkovičová chce na školách zaviesť mediálnu výchovu. Hlavou projektu vraj bude Machala, ktorý konšpiroval o plochej Zemi Šimkovičová chce na školách zaviesť mediálnu výchovu. Hlavou projektu vraj bude Machala, ktorý konšpiroval o plochej Zemi
9. mája 2024 o 8:29 Čas čítania 0:46 Ministerka Šimkovičová si chce zavolať na koberec herca Kostelného. Vraj ju šikanoval v divadelnej inscenácii Ministerka Šimkovičová si chce zavolať na koberec herca Kostelného. Vraj ju šikanoval v divadelnej inscenácii
Domov
Zdieľať
Diskusia