Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
3. júla 2024 o 13:02
Čas čítania 0:51

Na Slovensko prichádza veľká firma na výrobu zubnej pasty. Vláda pre ňu schválila obrovskú investičnú pomoc

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Vláda schválila investičnú pomoc vo výške viac ako tri milióny eur pre Haleon Levice.

  • Spoločnosť Haleon plánuje postaviť vo svojom závode v Leviciach nové vývojové a testovacie centrum.
  • Na jeho vybudovanie dostane štátnu investičnú pomoc vo výške 3,06 milióna eur vo forme úľavy na dani z príjmov. 
  • Cieľom zriadenia nového technologického centra je vývoj a testovanie nových produktov a výrobných procesov v odvetví ústnej hygieny.

Prečo je to dôležité: Vytvorenie nového vývojového a testovacieho centra v Leviciach môže priniesť technologický pokrok a nové pracovné príležitosti v regióne. Investícia môže posilniť ekonomiku Slovenska.


Širší kontext: Haleon odhadol investičné náklady vynaložené na vybudovanie centra na 19,04 milióna eur. Výstavbu chce ukončiť do roku 2026. Do konca roka 2030 plánuje v novom vývojovom a testovacom centre zamestnať osem vysokoškolsky vzdelaných ľudí.


Spoločnosť podala žiadosť o investičnú pomoc v júli 2023, výška požadovanej sumy predstavovala 5,71 milióna eur vo forme úľavy na dani z príjmov. Firma plánuje aj relokáciu výroby z anglického Maidenheadu do Levíc. Aktuálne prebieha konzultačné obdobie návrhu na zatvorenie závodu vo Veľkej Británii do roku 2026. Nasledovať bude postupný transfer tamojšej výroby do slovenského závodu.


Spoločnosť Haleon pôsobí v priemyselnej zóne Levice – Juh v časti Géňa. Zaoberá sa výrobou zubných pást, ktoré vyváža do vyše stovky krajín sveta. Ročne ich vyrobí 600 miliónov kusov. Firma zamestnáva zhruba 550 zamestnancov.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si aj tieto články:

30. júna 2024 o 8:41 Čas čítania 0:47 Stravné by sa malo na Slovensku zvýšiť. Zamestnanci dostanú drahšie stravné lístky už po lete Stravné by sa malo na Slovensku zvýšiť. Zamestnanci dostanú drahšie stravné lístky už po lete
21. júna 2024 o 10:55 Čas čítania 0:35 TABUĽKA: Mnoho Slovákov s platom nad 2-tisíc eur musí platiť milionársku daň, informuje odborník TABUĽKA: Mnoho Slovákov s platom nad 2-tisíc eur musí platiť milionársku daň, informuje odborník
28. mája 2024 o 9:10 Čas čítania 0:24 Farmaceutická firma na východe Slovenska hlási rekordný krach. Má za sebou pochybné zákazky Farmaceutická firma na východe Slovenska hlási rekordný krach. Má za sebou pochybné zákazky
Domov
Zdieľať
Diskusia