Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
9. júla 2024 o 7:17
Čas čítania 0:50

Žena v Bratislave nechala psa v rozpálenom aute a odišla na manikúru. Zlatý retríver trpel, zachránili ho okoloidúci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Žena v Bratislave odišla na manikúru a psa nechala v zamknutom aute, navyše bez pootvorených okien.

  • Žena v Bratislave zabudla psa v aute, ktoré zaparkovala na priamom slnku na parkovisku medzi nemocnicou Bory a nákupným centrom.
  • Žena zamkla auto, v ktorom sa nachádzal zlatý retríver, a odišla na manikúru.
  • Okoloidúci si našťastie psa v aute všimli a zavolali políciu, ktorá našla psa v zlom zdravotnom stave. 

Prečo je to dôležité: Ponechanie zvierat či detí v rozpálených autách počas leta predstavuje mimoriadne nebezpečenstvo a dôsledky môžu byť tragické. Informovaním o incidente môžeme zvýšiť povedomie verejnosti o prevencii takýchto udalostí. 


Širší kontext:  Prostredníctvom rozhlasu nákupného centra, ako aj nemocnice dali policajti vyhlásiť majiteľa vozidla. Následne prišla žena, ktorá uviedla, že psa nechala vo vozidle, zabudla na neho a išla na manikúru. Psa následne previezli na veterinárnu polikliniku. Polícia objasňuje udalosť ako priestupok podľa zákona o veterinárnej starostlivosti.


V rámci preventívno-informačnej kampane polícia opäť zdôrazňuje viaceré rady a odporúčania. Ponechanie zvieraťa v rozhorúčenom aute môže byť riešené v rovine priestupku vo veterinárnej oblasti, za určitých okolností však môže mať skutok trestnoprávnu dohru v podobe trestného činu týrania zvierat.


V prípade ponechania dieťaťa v aute môže ísť o trestný čin opustenia dieťaťa, ktoré si nevie pomôcť samo. Osoba môže zároveň čeliť aj obvineniu z ublíženia na zdraví, v krajnom prípade z usmrtenia, ak takéto konanie viedlo k poškodeniu zdravia či k smrti dieťaťa.

Domov
Zdieľať
Diskusia