Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
8. júla 2024 o 17:28
Čas čítania 0:57

Národný ústav detských chorôb v Bratislave ponúkol zdevastovanej nemocnici v Kyjeve pomoc. Reaguje tým na brutálny útok Rusov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

NÚDCH deklaruje, že v prípade potreby je na príjem pacientov pripravený.

Národný ústav detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave ponúkol detskej nemocnici v ukrajinskom Kyjeve po pondelkovomútoku pomoc s umiestnením ťažko chorých detí. O správe informovala manažérka pre PR a komunikáciu NÚDCH Zuzana Čižmáriková. 


„Vhodné prostredie pre detského pacienta a pocit rodiča, že jeho dieťa je na bezpečnom mieste, kde nájde potrebnú pomoc a starostlivosť, musí byť pre nás prvoradá. Naším cieľom je poskytnúť okamžitú podporu tým najzraniteľnejším – deťom, ktoré sa ocitli v mimoriadne ťažkej situácii, a ak bude treba, kolegovia sa na nás môžu obrátiť aj v prípade iných diagnóz,“ poznamenal riaditeľ nemocnice Peter Bartoň.

Pomáhali už aj v roku 2022

Prednostka Kliniky detskej hematológie a onkológie NÚDCH Alexandra Kolenová deklarovala, že v prípade potreby sú na príjem pacientov pripravení. „Citlivo vnímame situáciu, ktorá nastala. Už v roku 2022 sme prijali na našu kliniku pacientov aj s ich maminami. Vtedy bolo dôležité, aby sme v nich mohli umocniť pocit, že sú v bezpečí a že im poskytneme tú najlepšiu dostupnú liečbu a starostlivosť. Rovnako je to aj dnes,“ dodala.


Ruské sily uskutočnili v pondelok rozsiahle raketové útoky na rôzne ukrajinské mestá vrátane metropoly Kyjev, kde bola zasiahnutá aj detská nemocnica. Úrady hlásili z rôznych častí krajiny najmenej 20 obetí na životoch. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko to označil za najhorší útok na ukrajinskú metropolu od začiatku ruskej agresie v roku 2022. Prezident Volodymyr Zelenskyj prisľúbil Rusku odvetu a oznámil, že Ukrajina v reakcii na útok požiada o zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN.

8. júla 2024 o 14:40 Čas čítania 0:51 VIDEO: Masívne raketové útoky Ruska zdemolovali najväčšiu detskú nemocnicu na Ukrajine. Hlásia početné úmrtia a zranenia VIDEO: Masívne raketové útoky Ruska zdemolovali najväčšiu detskú nemocnicu na Ukrajine. Hlásia početné úmrtia a zranenia
Domov
Zdieľať
Diskusia