Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
13. marca 2024, 7:58
Čas čítania 1:16

Blízkeho človeka Alexeja Navaľného pred domom napadli kladivom. Ruskému prezidentovi Putinovi posiela priamy odkaz

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa Leonida Volkova je ohrozená bezpečnosť všetkých členov Navaľneho tímu.

Ruský opozičný aktivista Leonid Volkov, ktorý bol blízkym spolupracovníkom vodcu ruskej opozície Alexeja Navaľného, sa stal v utorok večer terčom útoku. Incident sa odohral v Litve, kde Volkov žije. 

Navaľného hovorkyňa Kira Jarmyšová na sociálnych sieťach uviedla, že útok na Volkova sa odohral neďaleko domu, kde politik býva. Jarmyšová opísala, že neznáme osoby najprv rozbili na aute okno na strane vodiča, potom Volkovovi nastriekali do očí slzotvorný plyn a následne ho začali biť kladivom.

Volkov tvrdí, že útok, ktorého bol v utorok vo Vilniuse terčom, bol „pozdravom“ od ruského prezidenta Vladimira Putina. „Bol to taký očividný, typický, charakteristický gangsterský pozdrav od Putina, z jeho rodného gangsterského Petrohradu. Vladimir Vladimirovič, tiež vás zdravím,“ konštatoval Volkov.

Informoval, že útočník konal, akoby z neho chcel urobiť fašírku. Dodal, že útok sa odohral priamo na dvore jeho domu, pričom ho útočník kladivom najmenej 15-krát zasiahol do nohy.

„Z nejakého dôvodu noha zostala nedotknutá. Pri chôdzi bolí, ale vraj to nie je zlomenina. Zlomenú mám ruku,“ doplnil Volkov podľa BBC. Volkov napriek všetkému deklaroval, že bude pokračovať v práci. „Nevzdáme sa,“ citoval Volkov obľúbený slogan opozičného vodcu Alexeja Navaľného, ktorý pred mesiacom zomrel vo väzení.

Volkov tvrdí, že nebezpečenstvo hrozí všetkým z Navaľného tímu

Niekoľko hodín pred útokom Volkov poskytol rozhovor exilovému ruskému webu Meduza, v ktorom hovoril aj o ohrození bezpečnosti ľudí z tímu Navaľného. „Najväčším rizikom teraz je, že nás všetkých pozabíjajú. Je to pomerne očividné,“ povedal.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Investigatívny novinár Christo Grozev, ktorý spolupracoval s Navaľným a odhalil osoby zodpovedné za jeho otrávenie nervovoparalytickou látkou novičok, útok na Volkova v statuse na sieti X komentoval slovami: „Začal sa veľký teror malého diktátora,“ čím mal na mysli ruského prezidenta Vladimira Putina.

„Aktivisti, novinári a, skrátka, slobodne zmýšľajúci ľudia – buďte opatrní. Nebojte sa, ale buďte opatrní. Neuľahčujte to tým banditom bez mozgu,“ dodal Grozev na sociálnej sieti X.

Domov
Zdieľať
Diskusia