Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
12. júla 2024 o 17:01
Čas čítania 0:44

Jana Bittó Cigániková končí na stoličke podpredsedníčky SaS. Tvrdí, že za jej rozhodnutím je aj odchod Richarda Sulíka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Politička patrí k najvýraznejším tváram strany.

  • Poslankyňa a členka strany Sloboda a solidarita Jana Bittó Cigániková skončila v kresle podpredsedníčky strany, informuje Nový Čas.
  • Pre denník povedala, že si chce oddýchnuť, pretože je z politiky znechutená. V parlamente aj v strane však naďalej zostáva.
  • Predseda strany Branislav Gröhling povedal, že nad jej odchodom z funkcie netreba špekulovať, keďže odišla po vzájomnej dohode.

Prečo je to zaujímavé: Jana Bittó Cigániková patrí k najvýraznejším tváram strany SaS. V septembrových parlamentných voľbách ju krúžkovalo takmer 40-tisíc Slovákov.

Citát: „Je to moje osobné rozhodnutie. Som z politiky sklamaná a znechutená. Chcem si po ôsmich rokoch dať odstup a rozmyslieť si, čo ďalej. Chcem novému vedeniu nechať priestor, lebo ja som Sulíkovo krídlo a som na to hrdá,“ povedala pre Nový Čas.

Širší kontext: Bittó Cigániková pripustila, že za jej odchodom je aj výmena vedenia na čele strany. Zakladateľa SaS Richarda Sulíka nahradil bývalý minister školstva Branislav Gröhling. Politička povedala, že chce dať novému vedeniu priestor. Ďalším dôvodom je aj to, že aktuálne dokončuje školu a potrebuje priestor a čas na prax, ktorá ju ako budúcu zdravotnú sestru čaká.

Prečítaj si aj tieto články:

24. mája 2024 o 18:20 Čas čítania 0:54 Ministerstvo športu bude sídliť na lukratívnej adrese. Nájomné je podľa SaS predražené, zmluva je vraj nevypovedateľná Ministerstvo športu bude sídliť na lukratívnej adrese. Nájomné je podľa SaS predražené, zmluva je vraj nevypovedateľná
16. marca 2024 o 15:25 Čas čítania 0:43 AKTUÁLNE: SaS má po 15 rokoch nového predsedu. Sulíka nahradil Gröhling AKTUÁLNE: SaS má po 15 rokoch nového predsedu. Sulíka nahradil Gröhling
12. júna 2024 o 20:20 Čas čítania 1:38 Opozícia kritizuje lex atentát. Matovič hovorí o odmene pre Fica za rozkradnutie štátu Opozícia kritizuje lex atentát. Matovič hovorí o odmene pre Fica za rozkradnutie štátu
Domov
Zdieľať
Diskusia