Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
15. júla 2024 o 18:54
Čas čítania 0:45

Volodymyr Zelenskyj chce mať do novembra hotový mierový plán na ďalší summit. Chce pozvať aj predstaviteľov Ruska

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zelenskyj tiež uviedol, že Ukrajina dostane v priebehu tohto leta niekoľko bojových stíhačiek F-16 a ďalšie pred koncom roka.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok uviedol, že jeho cieľom je do novembra tohto roka pripraviť všetky prvky mierového plánu, aby mohol Kyjev zvolať v poradí druhý mierový summit. 


Ukrajina zorganizovala prvý mierový summit minulý mesiac vo Švajčiarsku. Zúčastnili sa na ňom zástupcovia 92 krajín s výnimkou Ruska. Kyjev uviedol, že na nasledujúcu schôdzku o mieri by mohol pozvať aj predstaviteľov Ruska.


„Stanovil som cieľ, že v novembri budeme mať plne pripravený plán,“ povedal Zelenskyj na tlačovej konferencii v Kyjeve. Námestník ruského ministra zahraničných vecí sa minulý týždeň vyjadril, že Moskva sa nezúčastní ani na ďalšom summite, hoci Kremeľ
bol v tejto otázke menej kategorický a uviedol, že neexistuje „žiadna presná podstata“ myšlienky nasledujúcej mierovej schôdzky.


Zelenskyj v pondelok tiež dodal, že Ukrajina dostane v priebehu tohto leta niekoľko bojových stíhačiek F-16 a ďalšie pred koncom roka; ich presný počet však nevedel určiť, píše Reuters.
„Nebude ich dosť, určite nás posilnia, ale bude ich dosť na boj na úrovni ruského letectva? Myslím, že ich nebude dosť,“ povedal novinárom s tým, že Kyjev očakával väčšie množstvo týchto stíhačiek.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež tieto články: 

12. júla 2024 o 9:02 Čas čítania 0:50 Peter Pellegrini vo Washingtone: Slovensko je ochotné prispieť Ukrajine viac ako 100 miliónov eur Peter Pellegrini vo Washingtone: Slovensko je ochotné prispieť Ukrajine viac ako 100 miliónov eur
11. júla 2024 o 20:02 Čas čítania 0:38 Rusko plánovalo zavraždiť šéfa nemeckej zbrojovky, píše CNN. Tá vyrába muníciu a vojenské vozidlá pre Ukrajinu Rusko plánovalo zavraždiť šéfa nemeckej zbrojovky, píše CNN. Tá vyrába muníciu a vojenské vozidlá pre Ukrajinu
11. júla 2024 o 8:59 Čas čítania 1:00 Prezident Pellegrini sa stretol so Zelenským. Preberali ruský útok na detskú nemocnicu aj zbrojenie Prezident Pellegrini sa stretol so Zelenským. Preberali ruský útok na detskú nemocnicu aj zbrojenie
Domov
Zdieľať
Diskusia