Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
17. júla 2024 o 17:07
Čas čítania 0:42

Búrky sa zhoršujú, hlásia najvyšší stupeň výstrah. Hrozia 5 cm krúpy a nárazový vietor do 125 km/h (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Búrky môžu sprevádzať mnohé nebezpečné sprievodné javy.

  • Slovenský hydrometeorologický ústav vydal nové výstrahy pred búrkami. 
  • Pre Banskobystrický, Zvolenský, Detviansky a Štiavnický okres platia výstrahy najvyššieho 3. stupňa pred nebezpečnými búrkami.
  • Novú výstrahu 1. stupňa vydal SHMÚ pre Levický okres.

Výstrahy 3. stupňa platia do 19.00 h. Búrky môže sprevádzať prudký lejak s intenzitou 50 – 60 milimetrov za polhodinu, nárazy vetra s rýchlosťou do 125 kilometrov za hodinu aj s krúpami s priemerom okolo 5 cm. SHMÚ upozorňuje, že intenzívny dážď môže vyvolať prechodný výrazný vzostup vodných hladín a rýchle rozvodnenie malých tokov a suchých korýt. 

V okresoch, kde platí 3. stupeň výstrah, platia aj výstrahy druhého stupňa pred povodňami. Pre okresy Žilina-Rajčanka, Turčianske Teplice, Ružomberok, Liptovský Mikuláš a Brezno, Bytča a Krupina  platí výstraha prvého stupňa pred povodňami. Výstrahy pred búrkami nižších stupňov sú vyhlásené najmä v Banskobystrickom, Žilinskom, Košickom a Prešovskom kraji.

17. júla 2024 o 7:30 Čas čítania 0:26 Slovensko každú chvíľu zasiahnu búrky s vetrom až 85 km/h. SHMÚ vydal výstrahy pre väčšinu územia (+ mapa) Slovensko každú chvíľu zasiahnu búrky s vetrom až 85 km/h. SHMÚ vydal výstrahy pre väčšinu územia (+ mapa)
burky
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia