Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
17. júla 2024 o 18:35
Čas čítania 0:30

VIDEÁ: Silné búrky vo Zvolene a okolí poničili stromy a zaplavili cesty. Dvory domov sú posiate obrovskými krúpami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mimoriadne množstvo zrážok spôsobilo aj záplavy na cestách.

  • Zvolen a okolie zasiahla veľmi silná supercelárna búrka s prívalovým dažďom, veľkými krúpami s priemerom aj okolo päť centimetrov a silným vetrom, informuje SHMÚ. 
  • Ľudia zdieľali videá a fotografie búrok a sprievodných javov aj na sociálnych sieťach.
  • Zo záberov je viditeľné, že prietrž mračien zaplavila autobusovú stanicu v meste i zastávky. Vietor polámal stromy, obrovské krúpy zaplavili dvory a cesty.

„Silná búrka so sebou priniesla prudké zrážky a silné krupobitie. Dočasne bolo zaplavených niekoľko úsekov ulíc – napríklad na Strážskej ceste či Ulici Ľudovíta Štúra. Spadlo tiež niekoľko stromov. Škody na majetku hlásia predovšetkým prevádzky s priestormi v podzemí,“ informovalo mesto Zvolen.

Meteorológovia uvádzajú, že aj v širšom okolí sa naďalej vytvárajú búrky, ktoré sa navyše pohybujú veľmi pomaly, vplyvom čoho môžu priniesť aj mimoriadne vysoké úhrny zrážok a vrstvu krúp.

búrky , zvolen búrky , zvolen búrky , zvolen búrky , zvolen
Zobraziť galériu
(7)


Domov
Zdieľať
Diskusia