Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
23. júla 2024 o 13:07
Čas čítania 0:38

O Slovensko má záujem ďalšia automobilka. Gigant z Číny zvažuje vstup na náš trh

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Finálny verdikt, či automobilka SAIC postaví prevádzku u nás, bude známy v septembri tohto roka.

  • Druhá najväčšia automobilka v Číne, SAIC, zvažuje, že novú výrobnú prevádzku postaví na Slovensku, informujú Hospodárske noviny.
  • Okrem Slovenska sa na zozname kandidátov nachádza aj Maďarsko, Česká republika a Španielsko.
  • To, či prevádzku postavia práve u nás, bude známe v septembri tohto roka.

Prečo je to dôležité: Zriadenie novej výrobnej prevádzky by mohlo významne prispieť k hospodárskemu rastu krajiny. Investície tohto rozsahu zvyčajne prinášajú zvýšenie HDP a posilnenie hospodárskej stability. Otvorenie novej továrne by mohlo vytvoriť stovky až tisíce nových pracovných miest. To by malo pozitívny dosah na miestny pracovný trh a zníženie nezamestnanosti.

Citát: „Automobilka SAIC zvažuje v Európe výstavbu svojej továrne na výrobu automobilov. Slovensko je jednou z možných lokalít, kde by mohla byť umiestnená,“ uviedol zdroj pre Hospodárske noviny. Informáciu potvrdili ďalšie dva nezávislé zdroje.

Širší kontext: Investori sa budú pri vyberaní vhodnej lokality pozerať najmä na dostupnosť pracovnej sily, prístup k zeleným energiám, na ich ceny či infraštruktúru.

Prečítaj si aj tieto články:

23. júla 2024 o 11:00 Čas čítania 0:54 Nemecká firma zvyšuje počet rušených pracovných miest. Až 10-tisíc ľudí môže prísť o prácu Nemecká firma zvyšuje počet rušených pracovných miest. Až 10-tisíc ľudí môže prísť o prácu
15. novembra 2023 o 8:30 Čas čítania 0:25 Veľká automobilka má problémy a plánuje prepúšťať. Chystá veľké šetrenie, odísť má 6-tisíc zamestnancov Veľká automobilka má problémy a plánuje prepúšťať. Chystá veľké šetrenie, odísť má 6-tisíc zamestnancov
10. júla 2024 o 8:10 Čas čítania 0:42 Veľké čistky vo Volkswagene. Plánujú prepustiť až 40 % zamestnancov Veľké čistky vo Volkswagene. Plánujú prepustiť až 40 % zamestnancov
Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia