Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
26. júla 2024 o 8:49
Čas čítania 0:43

Nová vojenská nemocnica v Prešove bude stáť 460 miliónov eur. Štát ju chce postaviť v rekordne rýchlom čase

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nemocnica v Prešove bude určená nielen pre vojakov, ale aj pre verejnosť.

  • V Prešove začali s prípravnými prácami na výstavbu novej vojenskej nemocnice. Moderné zariadenie na východe Slovenska by mali dostavať koncom roka 2026, upozorňujú tvnoviny.sk.
  • Rezort obrany hľadá firmu, ktorá nemocnicu postaví v rekordne krátkom čase.
  • Komplex bude stáť 460 miliónov eur a zdravotnícke zariadenia vyjdú štát na približne 100 miliónov eur. Financie bude štát čerpať z vlastnej rozpočtovej kapitoly.
  • Zariadenie bude určené nielen pre vojakov, ale aj pre verejnosť.

Prečo je to dôležité: Nové moderné zdravotnícke zariadenie na východe Slovenska zlepší dostupnosť a kvalitu zdravotnej starostlivosti.

Citát:„Stanovený dátum je šibeničný, ale bez veľkých cieľov nepostavíte ani tie malé. Každý veľký projekt môže mať nejaké meškanie, ale cieľ si musíte vytýčiť, aby ste boli pod tlakom a to vás nútilo robiť rýchle rozhodnutia, stavať v takzvaných vrstvách, aby jednotlivé procesy išli zároveň popri sebe,“ myslí si minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

Širší kontext: Nemocnicu začnú stavať v zadnej časti prešovskej nemocnice. Na mieste by mali začať s búraním starých stavieb a odstránením drevín. Vláda upozorňuje aj na to, že výstavba spôsobí obmedzenia v doprave.

Prečítaj si aj tieto články:

18. apríla 2024 o 8:58 Čas čítania 1:24 Zverejnili nové informácie o chystanej nemocnici v Prešove. Postavia ju do konca volebného obdobia, tvrdia Kaliňák a Dolinková Zverejnili nové informácie o chystanej nemocnici v Prešove. Postavia ju do konca volebného obdobia, tvrdia Kaliňák a Dolinková
22. júla 2024 o 16:11 Čas čítania 0:51 Kardiocentrum v trenčianskej nemocnici nemá lekárov, pacienti sú v ohrození života, píše SME. Ministerstvo zdravotníctva nesúhlasí Kardiocentrum v trenčianskej nemocnici nemá lekárov, pacienti sú v ohrození života, píše SME. Ministerstvo zdravotníctva nesúhlasí
17. júla 2024 o 18:25 Čas čítania 0:50 Východ krajiny bojuje s vírusovým ochorením. Situácia je kritická aj na detskom infekčnom, pre deti už nemajú voľné lôžka Východ krajiny bojuje s vírusovým ochorením. Situácia je kritická aj na detskom infekčnom, pre deti už nemajú voľné lôžka
PREŠOV, NEMOCNICA
Zdroj: MO SR
Domov
Zdieľať
Diskusia