Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
29. júla 2024 o 13:45
Čas čítania 0:54

Finančná správa rozbehla akciu Horúce leto 3. Od daňových dlžníkov na Slovensku vybrali milióny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Od januára vybrali 2,1 milióna eur.

  • Daňoví exekútori od januára tohto roka doteraz navštívili 1 635 prevádzok dlžníkov a do štátneho rozpočtu priniesli viac ako 2,1 milióna eur.
  • Hovorca finančnej správy (FS) Daniel Súkup poukázal aj na aktuálne výsledky, keď počas tretieho júlového týždňa odobrali daňoví exekútori 322 daňovým dlžníkom 223 772 eur v hotovosti.
  • Aktuálne stále pokračuje letná kontrolná akcia Horúce leto 3. Tá sa zameriava na evidenciu tržieb a používanie elektronickej registračnej pokladnice.

Prečo je to dôležité: Aktivita daňových exekútorov pôsobí ako odstrašujúci prostriedok pre potenciálnych daňových dlžníkov.

Citát: Výsledky jednoznačne ukazujú, že činnosť daňových exekútorov v teréne plní aj výchovnú funkciu a má pozitívny vplyv na zmenu prístupu dlžníkov, ktorí s cieľom vyhnúť sa ďalšej neohlásenej návšteve svoj dlh radšej priamo alebo následne uhradia,“ zdôraznil hovorca finančnej správy (FS) Daniel Súkup.

Širší kontext: Dlžníci, ktorých exekútori FS navštívili pri predchádzajúcich akciách, dodatočne uhradili svoje nedoplatky vo výške 281 868 eur. Spolu sa tak v júli vďaka návštevám daňových exekútorov odviedlo do štátneho rozpočtu 505 640 eur.


Počas letných mesiacov sú podľa neho v teréne aktívni nielen daňoví kontrolóri, ale aj daňoví exekútori. Zatiaľ čo kontrolór navštevuje prevádzky subjektov a preveruje, či evidujú tržby a vydávajú bločky, exekútor vykonáva vymáhanie neuhradených daňových povinností od vybraných dlžníkov v ich prevádzkach. Ide najmä o odobratie peňažných prostriedkov v hotovosti, ktoré sa zaistia priamo v prevádzke dlžníka.

Prečítaj si aj tieto články:

16. júla 2024 o 6:46 Čas čítania 0:44 Finančná správa hľadá nových zamestnancov. Ľudí láka na plat až 1700 eur v základe Finančná správa hľadá nových zamestnancov. Ľudí láka na plat až 1700 eur v základe
26. júla 2024 o 12:59 Čas čítania 0:44 Finančná správa zaistila na východe Slovenska 520 000 kusov nelegálnych cigariet. Páchateľom hrozí väzenie na päť rokov Finančná správa zaistila na východe Slovenska 520 000 kusov nelegálnych cigariet. Páchateľom hrozí väzenie na päť rokov
10. júla 2024 o 16:55 Čas čítania 1:03 Finančná správa spustila celoslovenskú akciu „Horúce leto 3“. Kontrolóri rozdávajú veľké pokuty Finančná správa spustila celoslovenskú akciu „Horúce leto 3“. Kontrolóri rozdávajú veľké pokuty
Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia