Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
26. júla 2024 o 12:59
Čas čítania 0:44

Finančná správa zaistila na východe Slovenska 520 000 kusov nelegálnych cigariet. Páchateľom hrozí väzenie na päť rokov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Akcia finančnej správy dostala krycí názov Garáž.

  • Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) odhalil na východe Slovenska takmer 520 000 kusov nelegálnych cigariet.
  • Celková škoda vyčíslená na spotrebnej dani z tabaku dosiahla sumu 84 515 eur. Akcia dostala krycí názov Garáž.
  • Finančná správa zaistila 519 580 kusov cigariet značiek Marlboro Gold, L&M a Compliment Blue bez platnej slovenskej kontrolnej známky, dodávkové motorové vozidlo a mobilné telefóny.

Prečo je to dôležité: Predávanie nelegálnych cigariet môže byť zdraviu škodlivé. Výrobky môžu obsahovať nebezpečné látky a nemusia spĺňať zdravotné a bezpečnostné normy.

Citát: „Ozbrojení príslušníci KÚFS, pobočka Východ, v rámci bežnej kontroly zastavili dodávkové motorové vozidlo Opel Vivaro. Pri kontrole zistili, že vozidlo prepravuje väčšie množstvo tabakových výrobkov. Na miesto činu bol privolaný vyšetrovateľ, ktorý zadržal a obmedzil na osobnej slobode jednu osobu,“ uviedol hovorca finančnej správy Daniel Súkup.

Širší kontext: Na základe dvoch príkazov na prehliadku následne došlo k skontrolovaniu aj ďalších priestorov a pozemkov. Po vykonaní prehliadok a zaistení dôkazov bolo vznesené obvinenie z prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Prečítaj si aj tieto články:

26. júla 2024 o 11:48 Čas čítania 0:30 Polícia upozorňuje na nový podvod. Páchatelia sa v mailoch vydávajú za orgány štátu Polícia upozorňuje na nový podvod. Páchatelia sa v mailoch vydávajú za orgány štátu
26. júla 2024 o 9:20 Čas čítania 0:57 V Petržalke strieľa neznámy strelec zo vzduchovky do okien ľudí. Polícia najskôr prípad klasifikovala ako priestupok V Petržalke strieľa neznámy strelec zo vzduchovky do okien ľudí. Polícia najskôr prípad klasifikovala ako priestupok
26. júla 2024 o 6:42 Čas čítania 0:43 Časť diaľnice D1 pred Bratislavou úplne uzavrú. Vodiči sa musia pripraviť na dlhé kolóny, polícia informuje o obchádzkach (+ mapa) Časť diaľnice D1 pred Bratislavou úplne uzavrú. Vodiči sa musia pripraviť na dlhé kolóny, polícia informuje o obchádzkach (+ mapa)
Cigarety
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia