Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
31. júla 2024 o 7:54
Čas čítania 0:48

Rusko spustilo jeden z najväčších dronových útokov. Kyjevom sa celú noc ozýval poplach

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V priebehu júla išlo o siedmy dronový útok Ruska na Kyjev.

Rusko spustilo v noci na stredu niekoľko vĺn dronových útokov na ukrajinskú metropolu Kyjev. Išlo doposiaľ o jeden z najrozsiahlejších útokov takéhoto typu od začiatku vojny, uviedla vojenská správa ukrajinského hlavného mesta. 

V Kyjeve bol v platnosti letecký poplach takmer celú noc a ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila nad hlavným mestom viac než 30 dronov. Zároveň išlo o siedmy dronový útok Ruska na Kyjev v priebehu júla, spresnil šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko.


„Bol to jeden z najmasívnejších útokov útočnými dronmi na Ukrajinu počas celej vojny,“ uviedol Popko na platforme Telegram. Ako dodal, podľa doterajších dostupných informácií nedošlo v Kyjeve k žiadnym obetiam ani škodám.

Cielili na vojenské letiská a sklady

Celkový rozsah útoku doposiaľ nebol bezprostredne jasný. Ruské štátne tlačové agentúry s odvolaním sa na ruských vojakov na Ukrajine uviedli, že terčom útokov bolo viacero vojenských letísk a vojenských skladov po celej Ukrajine. Reuters pripomína, že tieto tvrdenia nebolo možné nezávisle overiť.


V Kyjeve a na väčšine územia strednej a východnej Ukrajiny platil letecký poplach už od utorka 22.00 h. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko uviedol, že útok na ukrajinskú metropolu prišiel z viacerých smerov. Podľa svedkov sa viackrát počas noci v Kyjeve ozývali explózie, ktoré zneli ako odrážanie vzdušných útokov protivzdušnou obranou.

Vojna na rusko-ukrajinských hraniciach.
Vojna na rusko-ukrajinských hraniciach. Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia