Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
31. júla 2024 o 17:17
Čas čítania 0:26

Na Tenerife uzavreli niekoľko pláží. More je znečistené splaškami, pretekajú z kanalizácie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Úrady nevedia povedať, kedy pláže opäť otvoria.

  • Niektoré pláže na Tenerife úrady uzatvorili. Dôvodom je more znečistené fekáliami, informuje kanársky portál Televisión Canaria Noticias.
  • Podľa úradov môžu mať problémy so znečistením až do konca leta.
  • Uzavrieť museli aj známu pláž Playa Jardín, ktorá sa nachádza neďaleko mesta Puerto de la Cruz.

Prečo je to dôležité: Upozornenie na uzavretie pláží pomáha dovolenkárom vyhnúť sa priamemu kontaktu so splaškami, čím sa minimalizuje riziko zdravotných problémov.

Širší kontext: Znečistené more spôsobuje kanalizácia, ktorá je vo veľmi zlom stave. Do mora z nej pretekajú litre splaškov, v ktorých je prítomná aj nebezpečná baktéria E. coli. Tá môže spôsobiť hnačku, zvracanie či kŕče. 

Prečítaj si aj tieto články: 

19. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 6:14 V Čiernej Hore sme zažili najkrajšiu dovolenku v živote. Minuli sme skoro 2-tisíc eur V Čiernej Hore sme zažili najkrajšiu dovolenku v živote. Minuli sme skoro 2-tisíc eur
16. júla 2024 o 14:30 Čas čítania 4:14 REPORTÁŽ: Bola som týždeň v Chorvátsku. Ceny v reštauráciách narástli dvojnásobne, za chlieb som zaplatila 6,50 € REPORTÁŽ: Bola som týždeň v Chorvátsku. Ceny v reštauráciách narástli dvojnásobne, za chlieb som zaplatila 6,50 €
29. júna 2024 o 9:30 Čas čítania 7:17 Juraj pomáha Slovákom s kompenzáciami za zmeškané lety: Cestujúci nepoznajú svoje práva. Na meškaní môžu pekne zarobiť (Rozhovor) Juraj pomáha Slovákom s kompenzáciami za zmeškané lety: Cestujúci nepoznajú svoje práva. Na meškaní môžu pekne zarobiť (Rozhovor)
Domov
Zdieľať
Diskusia