Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
9. augusta 2024 o 12:40
Čas čítania 0:26

Nové informácie o pripravovanom teroristickom útoku na koncert Taylor Swift. Vedeli o ňom aj Spojené štáty

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Koncerty sa mali konať 8., 9. a 10. augusta na viedenskom Štadióne Ernsta Happela.

  • Spojené štáty boli v kontakte s rakúskou vládou v prípade pripravovaného útoku na účastníkov koncertu americkej popovej speváčky Taylor Swift vo Viedni.
  • USA nepotvrdili, či rakúskej strane poskytli údaje o plánovanom útoku.

Prečo je to dôležité: Tento prípad ukazuje dôležitosť spolupráce medzi štátmi v boji proti terorizmu a iným hrozbám. Spojené štáty majú často prístup k dôležitým spravodajským informáciám, ktoré môžu pomôcť zabrániť útokom v zahraničí.

Citát: „V tejto záležitosti sme boli v kontakte s rakúskou vládou. Vo všeobecnosti zdieľame informácie s našimi spojencami a partnermi o teroristických aktivitách, rovnako ako oni zdieľajú informácie s nami. Nehovorím o tomto konkrétnom prípade,“ povedal na brífingu vo Washingtone hovorca rezortu diplomacie Matthew Miller.

9. augusta 2024 o 10:50 Čas čítania 0:46 Viedeň ponúka fanúšikom Taylor Swift malé odškodnenie za zrušené koncerty. Stačí sa preukázať vstupenkou Viedeň ponúka fanúšikom Taylor Swift malé odškodnenie za zrušené koncerty. Stačí sa preukázať vstupenkou
Domov
Zdieľať
Diskusia