Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radoslava Juračková
10. augusta 2024 o 13:39
Čas čítania 0:58

Kováčik sa vyjadril k svojmu prepusteniu. Chce pomstu pre tých, ktorí ho dostali za mreže

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bol hosťom v diskusnej relácii alternatívnej moderátorky Mimi Šramovej, informuje Denník N.

V rozhovore skritizoval súdny proces a hovorí, že prokurátora Šúreka a ľudí, ktorí ho stíhali, by mali obviniť zo zosnovania zločineckej skupiny, píše Denník N.

„Zaráža ma, že to nebolo kvalifikované ako zločinecká skupina, ale len zneužitie právomoci verejného činiteľa. Pevne verím, že ešte príde ďalšia kvalifikácia,“ vyhlásil Kováčik. „Konať však treba rýchlo, nie s oneskorením dvoch, troch rokov,“dodal v rozhovore.

Kováčik sa kriticky vyjadril aj k tomu, že ľudia, ktorí prispeli k jeho odsúdeniu, nie sú stíhaní vo väzbe.

Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika v stredu prepustili z ústavu na výkon trestu. Stalo sa tak na základe rozhodnutia Borisa Suska, ktorý je ministrom spravodlivosti. Mal si odpykávať 8-ročný trest za zneužitie svojej právomoci.

Pomohol prepustiť bývalého šéfa Takáčovcov z väzby. Zároveň nepodal sťažnosť proti odvolaniu Ľubomíra Kudličku a mal zobrať úplatok od mafie vo výške 50-tisíc eur. Kováčik bol hosťom v relácii Mimi Šramovej.

10. augusta 2024 o 16:40 Čas čítania 1:06 Minister spravodlivosti Susko po prepustení Kováčika sľubuje návrat k právnemu štátu. Súdnictvo počas vlády opozície vraj krívalo Minister spravodlivosti Susko po prepustení Kováčika sľubuje návrat k právnemu štátu. Súdnictvo počas vlády opozície vraj krívalo

V súvislosti s prepustením Kováčika zvolala opozícia v utorok protesty, ku ktorým sa kriticky vyjadril aj Susko. „Vyzval by som ľudí, aby sa nenechali klamať, aby sa nenechali zaťahovať do politického boja, lebo s odbornými vecami to nemá nič spoločné, to vyzývanie do ulíc,“ povedal Šramovej.

Kováčik sa s rozhodnutím Suska plne stotožňuje a popiera, že by využil svoje právomoci. Zároveň povedal, že oslobodenie nečakal a myslel si, že si z neho dozorujúci robí žarty. „Žil som si ten život svoj – v práci, v sklade som bol,“ opisoval, ako sa dozvedel o tom, že pôjde na slobodu.

Domov
Zdieľať
Diskusia