Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
13. augusta 2024 o 9:01
Čas čítania 0:31

Štát chystá veľkú zmenu s evidenčnými číslami vozidiel. Mnohí Slováci už nebudú mať nárok na zelenú tabuľku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Novela zákona vstúpi do platnosti od začiatku budúceho roka. Dotkne sa desiatok tisíc Slovákov.

  • Slováci, ktorí jazdia s takzvanou „zelenou“ značkou, budú musieť v najbližších mesiacoch rátať so zmenami, informoval portál autoviny.sk.
  • Štát pripravuje novelu zákona, ktorá obmedzí množstvo vozidiel s nárokom na zelené evidenčné čísla.
  • Doposiaľ mohli so zelenou značkou jazdiť aj Plug-in hybridy, ktorým novela plánuje túto možnosť odobrať.

Prečo je to dôležité: Plug-in hybridy sa tešia na Slovensku veľkej obľube, no pre novelu zákona budú musieť tisíce Slovákov riešiť výmenu EČV.

Širší kontext: Ministerstvo navrhlo upraviť zákon tak, aby zelenú ŠPZ dostali len vozidlá s nulovými emisiami z motora. Novela zákona vstúpi do platnosti od 1. júla 2025. Od budúceho roka budú môcť so zelenou EČV jazdiť len plne elektrické a vodíkové autá.

V súčasnosti môže o danú značku požiadať aj športové auto, keď sa môže nabíjať zo siete. Podobné zmeny zaviedlo aj susedné Maďarsko.

2. februára 2024 o 16:27 Čas čítania 0:51 Pri kúpe auta musia majitelia splniť dôležitú lehotu. V opačnom prípade prídu o svoje EČV Pri kúpe auta musia majitelia splniť dôležitú lehotu. V opačnom prípade prídu o svoje EČV
Domov
Zdieľať
Diskusia