Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. augusta 2024 o 12:44
Čas čítania 0:54

V potravinových balíčkoch na Novom Zélande našli kontaminované cukríky. Obsahujú smrtiace množstvo metamfetamínu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V potravinových balíčkoch sa šírili cukríky s obsahom metamfetamínu.

Neznáma osoba na Novom Zélande poslala v potravinových balíčkoch cukríky obsahujúce potenciálne smrteľné množstvo metamfetamínu. S informáciou prišla v stredu tamojšia polícia.

Ananásové cukríky značky Rinda darovala neznáma osoba v zapečatenom balení, ktoré sa potom distribuovalo v potravinových balíčkoch, oznámila novozélandská charitatívna organizácia Auckland City Mission.

Tri osoby vrátane dvoch detí vyhľadali lekársku pomoc po tom, čo tieto cukríky zjedli, uviedol detektív inšpektor Glenn Baldwin. „Je veľmi dôležité, aby verejnosť vedela o týchto cukríkoch a o nebezpečenstve, ktoré predstavujú,“ vyhlásil Baldwin.

Polícia pracuje na tom, aby zistila, ako sa cukríky dostali do obehu, odkiaľ pochádzajú a aký je ich počet. Podľa riaditeľky Auckland City Mission Helen Robinsonovej dostalo cukríky pravdepodobne 300 až 400 ľudí.

Jeden cukrík obsahoval až 300 dávok metamfetamínu

O podozrivých cukríkoch sa v charitatívnej organizácii dozvedeli v utorok popoludní po tom, čo ich nemenovaná osoba upozornila na cukríky „zábavnej“ chuti. Robinsonová povedala, že testy okamžite potvrdili smrteľné množstvo metamfetamínu.

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

„Ak povieme, že sme zničení, je to slabé slovo. Sme úplne a absolútne závislí na štedrosti verejnosti, ktorá pomáha ľuďom v núdzi,“ uviedla Robinsonová. Riaditeľka protidrogovej nadácie Sarah Helmová informovala, že v jednom testovanom cukríku našli približne tri gramy metamfetamínu.

„Bežná dávka na prehltnutie je 10 až 25 miligramov, takže jeden tento kontaminovaný cukrík obsahoval až 300 dávok,“ spresnila a dodala, že požitie takéhoto množstva metamfetamínu je mimoriadne nebezpečné a môže viesť k úmrtiu.

sladkosti
Zdroj: Unsplash/Eric Prouzet
Domov
Zdieľať
Diskusia