Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
15. augusta 2024 o 19:14
Čas čítania 0:43

Šimkovičová vymenovala šesť členov Rady Fondu na podporu umenia. Jeden z nich vidí za útokmi na ministerku satanizmus

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rada Fondu na podporu umenia má nových členov.

  • Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) vymenovala vo štvrtok šesť členov Rady Fondu na podporu umenia.
  • Dve pozície sú zatiaľ neobsadené.

Prečo je to dôležité: Ministerka Šimkovičová minulý týždeň odvolala kľúčové osoby slovenskej kultúry - riaditeľov SNG, SND a viacerých členov Rady Fondu na podporu umenia. Jej kroky a štýl politiky odmieta nielen opozícia, ale aj kultúrna obec, mnohé kultúrne inštitúcie a časť verejnosti. Všetci hovoria o snahe o ovládnutie kultúrnych inštitúcií a „kradnutí ich nezávislosti“.

Citát:„Rada fondu je tak funkčná a uznášaniaschopná, nakoľko aktuálne má 11 členov. Dve pozície v rade zostávajú ešte neobsadené,“ poznamenala riaditeľka odboru komunikácie Ministerstva kultúry (MK) SR Petra Bačinská.

Širší kontext: Jedným z nových členov je výtvarník Ondrej Zimka, ktorý vystupuje pod umeleckým pseudonymom Ondrej 4. V rozhovore Diskusia na palete konšpiroval, že za útokmi na ministerku Šimkovičovú je snaha o deštrukciu národa a satanizmus. Ďalej sa venoval aj LGBT+ skupine, ktorá podľa jeho slov likviduje národ.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Vymenovaní boli aj hudobník Richard Rikkon, literárny vedec Július Lomenčík, filozof Ján Hrkút, pedagogička Adriána Tomičová a za ministerstvo kultúry Peter Grutka.

Prečítaj si aj tieto články:

15. augusta 2024 o 9:22 Čas čítania 1:02 Fico nevidí dôvod na odvolanie Šimkovičovej a Suska. Tvrdí, že opozícia bude na vine, ak príde k ďalšiemu atentátu Fico nevidí dôvod na odvolanie Šimkovičovej a Suska. Tvrdí, že opozícia bude na vine, ak príde k ďalšiemu atentátu
15. augusta 2024 o 15:17 Čas čítania 0:34 Milan Ondrík poslal odkaz Lukášovi Machalovi: „Áno, pán Machala, mám zbraň! Volá sa talent!“ Milan Ondrík poslal odkaz Lukášovi Machalovi: „Áno, pán Machala, mám zbraň! Volá sa talent!“
15. augusta 2024 o 12:17 Čas čítania 0:49 V košickej filharmónii končí šéfdirigent. Na súkromnom profile kritizoval Martinu Šimkovičovú V košickej filharmónii končí šéfdirigent. Na súkromnom profile kritizoval Martinu Šimkovičovú
Martina Šimkovičová.
Martina Šimkovičová. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia