Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
16. augusta 2024 o 11:30
Čas čítania 0:44

Kaufland predstavil novinku. Počas Tichej hodinky nakúpiš bez pustenej hudby alebo reklamných spotov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zákazníkov chcú odľahčiť od množstva zvukových stimulov, ktorým sú počas bežného dňa pravidelne vystavovaní.

  • Reťazec Kaufland spustil od včera 15. augusta 2024 takzvanú Tichú hodinku, počas ktorej každý deň v čase od 11:00 do 12:00 hodiny zákazníci nakúpia bez pustenej hudby alebo reklamných spotov.
  • Novinku zavedú vo všetkých predajniach na Slovensku.
  • Pozitíva tohto rozhodnutia komentujú aj odborníci.

Širší kontext vplyvu na zdravie: Podľa psychológa Michal Baču z Ligy za duševné zdravie má ticho významný pozitívny vplyv na ľudský mozog, pomáha znižovať hladinu stresových hormónov, môže tiež podporovať regeneráciu mozgových buniek.

16. augusta 2024 o 7:37 Čas čítania 1:00 Kozmetický gigant Avon vyhlásil bankrot. Zákazníci ho obviňujú z používania rakovinotvorného azbestu Kozmetický gigant Avon vyhlásil bankrot. Zákazníci ho obviňujú z používania rakovinotvorného azbestu

Umožňuje lepšie sa sústrediť, čo vedie k vyššej produktivite a efektivite pri akejkoľvek činnosti, ktorú práve vykonávame. O to viac je dôležité naučiť sa ho znovu vychutnávať všade, kde je to možné.

Takzvaná hyperstimulácia alebo senzorická preťaženosť môže mať mnoho foriem v závislosti na osobe či dĺžke „vystavenia sa dráždivým stimulom“, vysvetľuje psychológ Bača.

Medzi príznaky, pri ktorých by človek mal spozornieť, patrí extrémna citlivosť na zvuky, pachy, ale aj niektoré typy textúr a odevov, ďalej strata sústredenia a koncentrácie, nervozita, ťažkosti so spánkom, únava a vyčerpanie. Niekedy sa môžu pridať fyzické príznaky ako sú tráviace ťažkosti, bolesti hlavy, únava očí, závraty.

Anketa:
Čo vravíš na tento nápad?
Super, pozdáva sa mi.
Je to nezmysel.
Je mi to jedno.
Super, pozdáva sa mi.
68 %
889 Hlasov
Je to nezmysel.
12 %
153 Hlasov
Je mi to jedno.
20 %
268 Hlasov

Prečítaj si aj tieto články:

7. júla 2024 o 8:34 Čas čítania 0:28 Kaufland prestal predávať cigarety a tabakové výrobky. Opatrenie zaviedol na celom Slovensku Kaufland prestal predávať cigarety a tabakové výrobky. Opatrenie zaviedol na celom Slovensku
25. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 1:19 Takto chutí leto u babky. Priprav si rýchlu jahodovú bublaninu podľa Lenivej kuchárky Takto chutí leto u babky. Priprav si rýchlu jahodovú bublaninu podľa Lenivej kuchárky
15. júla 2024 o 11:30 Čas čítania 0:37 Podvodníci využívajú značku Kaufland. Reťazec radí, ako sa nedať oklamať Podvodníci využívajú značku Kaufland. Reťazec radí, ako sa nedať oklamať
kaufland
Ilustračná fotografia. Zdroj: Kaufland
Domov
Zdieľať
Diskusia