Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
16. augusta 2024 o 18:50
Čas čítania 0:43

Slovenský Volkswagen zvýši zamestnancom výplaty. Už v septembri dostanú stovky eur naviac a čakajú ich mnohé odmeny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Volkswagen vo veľkom zvyšuje svoju investíciu do zamestnancov.

  • Spoločnosť Volkswagen Slovakia zvýši zamestnancom bratislavského a martinského závodu mzdy, ako aj odmeny za lojalitu.
  • V septembri dostanú zamestnanci jednorazovú odmenu 600 eur. Zároveň bude spoločnosť každý rok zvyšovať platy. Od budúceho roka sa platy zvýšia o 80 eur a potom o 4 % v roku 2026 a ďalších 4 % v roku 2027.
  • Vyplýva to z novej kolektívnej zmluvy, ktorá bude platiť do roku 2027.

Prečo je to zaujímavé: Volkswagen je jedným z najväčších zamestnávateľov na Slovensku.


Citát:„V dôsledku zmenených rámcových podmienok je súčasná situácia v našom závode, ako aj v celom koncerne veľmi zložitá a do budúcnosti neistá. Zabezpečenie garancie zamestnanosti a stabilita pracovných miest aj na nasledujúce roky boli pre nás kľúčové,“ uviedla predsedníčka Moderných odborov Volkswagen Jolana Julkeová.


Širší kontext: Volkswagen zvýšil napríklad odmeny pri okrúhlych pracovných jubileách od 400 eur do 3 200 eur v závislosti od počtu odpracovaných rokov. Zvýšila sa aj dovolenková odmena dlhoročným zamestnancom a príspevky pri dôležitých a náročných životných situáciách.


Súčasťou novej dohody je aj zvýšenie viacerých funkčných príplatkov a kompenzačného príspevku na dopravu, respektíve ubytovanie, ako aj dodatočné dni voľna pre dlhoročných zamestnancov.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia