Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
25. augusta 2024 o 18:13
Čas čítania 0:32

Inšpekcia sťahuje z celého Slovenska nebezpečnú detskú stoličku. Deťom hrozí pád či pomliaždené končatiny (+ foto)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výrobok je nebezpečný a ohrozuje zdravie detí.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) stiahla z trhu nebezpečný výrobok Detská vysoká stolička, zn. Mama Kiddies, ProComfort Newline, ITEM No: BXS-216. Dôvodom je potenciálne riziko poranení, informuje SOI na webe.

„V dôsledku nedostatočného konštrukčného vyhotovenia detskej vysokej stoličky (zádržný popruh v rozkroku umožňuje dieťaťu vložiť obe dolné končatiny do jedného otvoru) môže dôjsť k pádu alebo zaseknutiu dolných končatín dieťaťa a následným fraktúram či vykĺbeniu končatín, tržným poraneniam a pomliaždeninám“ opisuje príčiny nebezpečenstva SOI.


Inšpekcia výrobok stiahla z trhu a upozornila predajcu, aby zabránil opätovnému predaju výrobku. „Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť bezpečnosť opraveného výrobku, alebo na výmenu výrobku za bezpečný výrobok rovnakého typu a aspoň rovnakej hodnoty a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa,“ upozorňuje.

SOISOI
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia