Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. augusta 2024 o 7:12
Čas čítania 0:35

Slovensko zasiahne vlna extrémnych horúčav. Už o pár hodín udrú teploty až 35 stupňov Celzia (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ vydáva v celom západnom Slovensku výstrahy druhého stupňa.

Vysoké teploty môžu väčšiu časť Slovenska potrápiť aj v piatok 30. augusta popoludní. Slovenský hydrometeorologický ústav avizuje výstrahy prvého a druhého stupňa. V niektorých okresoch najmä južného a juhozápadného Slovenska môže teplota vzduchu dosiahnuť 35 stupňov Celzia.

Druhý stupeň výstrahy pred vysokými teplotami by mal v piatok od 13.00 do 18.00 h platiť v celom Nitrianskom kraji, vo väčšine okresov Trnavského a Banskobystrického kraja, i v okresoch Pezinok, Senec, Partizánske a Prievidza. V týchto oblastiach môže podľa SHMÚ ojedinele teplota dosiahnuť 35 stupňov Celzia. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ upozornil SHMÚ na svojom webe.

Najnižší stupeň výstrahy pred vysokými teplotami má v rovnakom čase platiť vo zvyšku Bratislavského, Banskobystrického, Trenčianskeho a Trnavského kraja. Tiež vo väčšine okresov Košického kraja a v okresoch Humenné, Snina, Vranov nad Topľou, Bytča, Martin, Turčianske Teplice a Žilina. Teplota tu môže dosiahnuť 33 až 34 stupňov Celzia.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia