Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Aneta Gospičová
31. augusta 2024 o 14:31
Čas čítania 0:20

Meteorológovia vyhlásili v Bratislave mimoriadnu situáciu. Varujú pred prízemným ozónom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ odporúča obmedziť dobu pobytu vonku, skrátiť vetranie obytných miestností či fyzickú námahu vo vonkajších priestoroch.

Pre celú Bratislavu platí upozornenie na smogovú situáciu pre prízemný ozón. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

K najcitlivejším skupinám populácie na ozón patria podľa SHMÚ starí ľudia, osoby s ochoreniami dýchacej a srdcovo-cievnej sústavy, alergici a astmatici, veľmi malé deti a tehotné ženy.

Odporúča preto obmedziť dobu pobytu vonku, skrátiť vetranie obytných miestností, obmedziť fyzickú námahu vonku (fyzická práca, športové aktivity) a nevykonávať aktivity, pri ktorých dochádza k úniku iných znečisťujúcich látok do ovzdušia (napríklad natieranie, lepenie, brúsenie, prášenie, fajčenie, voľné spaľovanie).

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia