Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
2. septembra 2024 o 15:45
Čas čítania 0:30

Česko chce obmedziť krátkodobé prenájmy Airbnb. Opatrením plánujú riešiť problémy s hlučnými návštevníkmi a daňové úniky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podobné opatrenie funguje aj v metropolách, ako Londýn, Dublin, Amsterdam či Paríž.

  • Česká vláda plánuje obmedziť krátkodobé prenájmy turistom. Novým opatrením chcú riešiť problémy s hlučnými návštevníkmi a daňovými únikmi, informuje Euronews.
  • Cieľom opatrenia je zabezpečiť pokles cien nehnuteľností, čo spôsobí, že turisti nebudú „vytláčať“ miestnych obyvateľov.
  • Podobné opatrenie zaviedli metropoly, ako Londýn, Dublin, Amsterdam či Paríž. Obmedzenie sa týka najmä webovej služby sprostredkujúcej prenájom ubytovania Airbnb.

Návrh zákona obmedzuje počet dní prenájmu v roku a určuje minimálny priestor na jedného hosťa. Okrem iného sa budú prísnejšie kontrolovať dane pre penzióny, Airbnb a iné dovolenkové prenájmy.

Majitelia takýchto zariadení budú musieť zaregistrovať hostí cez platformu eTurista. Toto opatrenie zvýši príjmy štátu, keďže až 70 % prenájmov majitelia nenahlasujú, čo spôsobuje miliónové straty na daniach. Nové pravidlá by mali začať platiť v júli 2025.

Prečítaj si aj tieto články:

30. augusta 2024 o 12:57 Čas čítania 0:36 FOTO: Známý český magazín zverejnil na titulke Šimkovičovú s plochou Zemou. Píše o normalizácii a fašizácii slovenskej politiky FOTO: Známý český magazín zverejnil na titulke Šimkovičovú s plochou Zemou. Píše o normalizácii a fašizácii slovenskej politiky
29. augusta 2024 o 9:55 Čas čítania 0:52 Česká politička predávala nahé fotografie na platforme pre predplatiteľov. Tvrdí, že je to umenie Česká politička predávala nahé fotografie na platforme pre predplatiteľov. Tvrdí, že je to umenie
27. augusta 2024 o 8:30 Čas čítania 0:36 České SPD pokračuje s rasistickou kampaňou. Na internete šíri nenávistný plagát zameraný proti Rómom (+ foto) České SPD pokračuje s rasistickou kampaňou. Na internete šíri nenávistný plagát zameraný proti Rómom (+ foto)
Praha 1
Zdroj: Wikimedia Commons / volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia