Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
3. septembra 2024 o 12:05
Čas čítania 0:31

Slovenská obchodná inšpekcia sťahuje z trhu štyri nebezpečné výrobky. Môžu trvalo poškodiť tvoj zrak

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výrobky by si mal vo vlastnom záujme prestať používať.

Slovenská obchodná inšpekcia doplnila svoj zoznam o nebezpečné výrobky, ktoré predstavujú riziko ohrozenia zdravia. Ide o niekoľko modelov kľúčeniek s laserom, ktoré môžu pri zasiahnutí oka poškodiť zrak.

Konkrétne ide o kľúčenku s laserom, model: T18329, Solight LED svietidlo s laserom, model: WL27, laserové ukazovadlá Alligator, červený a zelený laser so zaostrovaním a laserové ukazovadlo TRUE UTILITY LASERLITE model: TU 289K.

„Namerané hodnoty laserového žiarenia uvedeného výrobku výrazne prekračujú limitné hodnoty expozície oka laserovým žiarením, z čoho vyplýva, že pri náhodnom alebo úmyselnom zasiahnutí oka laserovým lúčom môže dôjsť k trvalému poškodeniu zraku,“ uviedla ako príčinu nebezpečenstva SOI na webe.

V rámci ochranných opatrení sťahuje obchodná inšpekcia výrobky z trhu. Zároveň má spotrebiteľ nárok na vrátenie čiastky u predajcu, u ktorého ho zakúpil. Obchodná inšpekcia odporúča, aby vlastníci nebezpečných laserov prestali produkty používať.

laserlaserlaser laser
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia